Onlinewerkrooster | 15 Terrastips voor je horecazaak

15 Terrastips voor je horecazaak

Nu de lente van start gegaan is , kijken we reikhalzend uit naar zomer. Voor vele horecazaken betekent dat het terras weer kan worden uitgestald. Daarom is het voor horecazaken zeer belangrijk om hun terras aantrekkelijk te maken , wij van onlinewerkrooster sommen een tiental tips op om je terras in de picture te zetten.

 

 

1. Match het interieur met het terras.

Het terras moet het zelfde gevoel uitstralen als het interieur dat men binnen gebruikt. Wanneer er binnen de zaak gewerkt wordt met een strak wit interieur , dan moet dat op het terras ook terug te vinden zijn. Je terras is een uitbreiding van je zaak, zorg dat dit zichtbaar is.

2. Zorg voor een net terras.

Een terras creëert een eerste indruk en zorgt ervoor dat de mensen positief of negatief beslissen. Het is belangrijk om het terras schoon te maken en vergeet zeker de openbare ruimte vlakbij het terras niet . Voor een gast kan rommel van de straat zijn eetlust bederven.

Verwijder dus de papiertjes, bierviltjes, plat gewalste frietjes … van de grond en tafel!

Als een gast het terras verlaat , zorg dat de tafel zo snel mogelijk is afgeruimd. Voor een volgende gast is het zeer onprettig om op rommel van een ander te blijven aankijken. Stel hiervoor één persoon binnen het team verantwoordelijk voor het afruimen van de tafels.

3. Terrasverlichting

Is het niet heerlijk om in de zomer te blijven hangen op het terras tot de late uurtjes? Als je de gasten niet helemaal in de duisternis wil zetten dan is terrasverlichting aangewezen. Met de verlichting heb je de mogelijkheid om de juiste dingen in de spotlight te zetten . Zorg er wel voor dat het terras gezellig blijft , niets is zo irritant als een irritante spot die in je gezicht schijnt.

4. Wiebelende tafels

De grootste irritatie tijdens een terras bezoek zijn de wiebelende tafels. Vaak worden deze verholpen door bierviltjes onder de poten te zetten ,maar dit oogt weer slordig . Investeer daarom in stelpootjes zodat deze het wiebelen ongedaan kunnen maken.  Als je over een kleine voorraad van deze stelpootjes  beschikt , dan kan je ook meteen de tafel repareren wanneer er een pootje zoek raakt.

5. Looproutes bediening

Om de gasten zo snel mogelijk te bedienen is het aangeraden om enkele doorgangen vrij te houden. Meestal als de gasten met een groot gezelschap komen, hebben ze een de neiging om tafels en stoelen bij te zetten. Zorg ervoor dat de doorgangen niet geblokkeerd worden. Is dit wel het geval vraag dan vriendelijk of de gasten de doorgang willen vrij maken.

6. Terrasverwarming

Door gebruik te maken van terrasverwarming verleng je de terrasdag en het terrasseizoen. Zorg voor een duurzaam en energiezuinige terrasverwarming. Dit kan in de aankoop duurder zijn , maar het zal in verbruik goedkoper zijn op langere termijn.

7. Permanent één ober op het terras

Het valt vaak voor dat alle obers tegelijk binnen aan de toog staan te wachten op hun bestelling en daardoor is er mogelijk geen bediening beschikbaar. Dit kan zeer vervelend zijn voor dorstige gasten. Zorg er altijd voor dat er minstens één ober buiten aanwezig is of een overzicht heeft over het terras. 

Om ervoor te zorgen dat je steeds voldoende mensen inroosterd of laat inroosteren, zou je kunnen werken met personeelsplanning software. Hiermee kan je ook verdere automatisatie doorvoeren zoals dimona en sociaal secretariaat aangiftes. Daarnaast krijg je ook direct een overzicht van je personeelskosten tegenover je omzet.

Ervaar zelf het gemak van horeca planning software op maat gemaakt voor horeca met onlinewerkrooster.be en test nu 30 dagen gratis.

8. Speciale drankenkaart en menukaart

Maak in de zomer een speciale drankenkaart met zomerse specialiteiten zoals wijnen, zomerse bieren, cocktails ... . Zet eventuele top combinaties in de kaart. Bijvoorbeeld bij mosselen serveer je een licht bier.

Fingerfood is een ideaal terrasgerecht: gasten willen toch wat even iets eten terwijl ze op het terras zitten.

9. Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping heeft een beschermende factor en maakt het terras aantrekkelijker. Als men terrasoverkapping zegt, denkt men meteen aan parasols en luifels. Deze bieden bescherming tegen zon , regen en wind . Als men investeert in een overkapping maak je je terras minder weersafhankelijk.

Wanneer men kiest voor parasols zorg er dan voor dat je de parasols met mekaar kan verbinden. Zo bieden deze parasols meer bescherming tegen regen , zon en wind.

Daarnaast is het ook een goed idee om je terras af te schermen tegen wind zodat mensen op een zonnige maar winderige dag toch van je terras kunnen genieten.

10. Terrasbeleving

Meer en meer klanten willen een beleving meemaken, breng daarom de keuken eens naar buiten .  Barbecue of kook in eens op de buitenkeuken. Organiseer een terras afterwork party. Dit zorgt voor een echte terrasbeleving.

11. Maak een extra servicepunt

Een extra servicepunt voorkomt dat medewerkers steeds naar binnen moeten. Bij zonnig weer is het vervelend steeds van licht naar donker te lopen. Daarnaast is het gewoon sneller wanneer je buiten alles beschikbaar hebt. Maak daarom een extra servicepunt met schone sopjes, besteksetjes, peper en zout stelletjes, onderzetters, asbakken, extra menukaarten etc. Dit kan natuurlijk ook gewoon een tafel of simpel rekje zijn.

12. Laat je niet verrassen door het mooie weer, zorg ervoor dat je voldoende personeel inplant

Voor onze smartphones zijn er meer dan voldoende weervoorspelling app's. Probeer zo goed mogelijk te anticiperen op zonnig weer. Met voldoende bedienende medewerkers haal je meer omzet uit je terras!

Hint: Via Onlinewerkrooster zie je direct de weersvoorspelling wanneer je je planning aan het opmaken bent.

13. Geef iets extra’s zodat gasten langer blijven hangen

Maak het verblijf op jouw terras zo aangenaam mogelijk zodat je gasten langer blijven. Bied gratis wifi, maar zorg ook dat het lekker warm is met heaters, dekentjes of andere warmte systemen zoals warme kussens. Let op details en verras je gasten! 

13. Creëer een strandbeleving

Creëer een strandbeleving op je terras door een cocktailbar toe te voegen of mensen de mogelijkheid te bieden om heerlijk te relaxen op loungebanken of loungebedden. Denk wel aan het materiaal en stof van de banken, leer wordt snel warm, andere materialen zijn dan weer niet afwasbaar...

14. Pak ook uit met niet alcoholische dranken

Water bijvoorbeeld is natuurlijk de dorstlesser bij uitstek maar met water kan je veel meer doen! Kraantjes water bijvoorbeeld is geen taboe meer en biedt veel mogelijkheden aan om iets extras te geven aan de klant.Zo kan je kan bijvoorbeeld een aparte waterkaart creëren. Op deze kaart kan je creatieve combinaties aanbieden in karaf vorm .Bijvoorbeeld een karaf met verschillende kruiden of fruitsoorten.

Moest je geen inspiratie hebben kan je altijd deze blogpost bekijken met heerlijke fruitige water recepten.

Ook als presentatie kan je hier mee uitpakken; laat waterflessen of karaffen met je eigen logo maken. Dit geef net het tikkeltje extra!

15. Bestellen van op het terras

Zorg ervoor dat je obers kunnen bestellen van op het terras. Maak een kassa in je extra servicepunt of gebruik mobile toestellen om je bestellingen door te geven aan de bar.

 

 

Vind je deze post interessant? Deel hem met je vrienden op social media via onderstaande knoppen en like onze facebook page om meer tips voor horeca ondernemers te ontvangen!

 

 

 

 

Voeg commentaar toe

Loading