Onlinewerkrooster | Tips om het ontbijtmenu te boosten!

Tips om het ontbijtmenu te boosten!

Een goed ontbijt is noodzakelijk om jouw dag goed te starten en energie te hebben voor een lange werkdag. Steeds meer mensen verwachten een ontbijtmenu in horecazaken, maar hoe zorg je ervoor dat je ontbijtmenu voldoet aan hun eisen? Lees hieronder 5 tips om het ontbijtmenu te boosten!

 

Tip 1 : Sfeer

Een ontbijt vraagt om een andere sfeer dan een etentje 's avonds. Zorg er dus voor dat jouw zaak op een gepaste manier is ingericht en dat je gasten op een rustige manier kunnen genieten van hun ontbijt. Zet de muziek wat zachter, zorg voor lichte kleuren in je interieur, let op de details van de presentatie van het ontbijt. 

Dat laatste is echt enorm belangrijk, een ontbijt is niet langer saai. Het moet vol kleur zitten, net zoals een ontbijtbuffet, want ja, net zoals alles moet jouw ontbijt Instagrammable zijn. Denk dus goed na over hoe je jouw ontbijt gaat presenteren. 

Tip 2 : Keuze

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je gasten voldoende keuze hebben. Niet iedereen eet boterhammen in de ochtend, sommigen verkiezen cornflakes of muesli. Maar ook smoothies of smoothiebowls zijn meer en mee  van belang. Ook qua drank is het goed om variatie te bieden : water, fruitsap, koffie en thee doen het altijd goed. 

Meer en meer horeca-ondernemingen bieden ook een ontbijt aan, hierdoor moet je er durven uitspringen. Kwaliteitsvolle producten leveren is een must, gasten betalen ook graag iets meer als ze weten dat producten lokaal, bio of ambachtelijk zijn. 

Tip 3 : Trends

Gezond en fit zijn is een trend, eentje die ervoor kan zorgen dat er klanten naar jouw zaak trekken. Het is nu eenmaal moeilijk om overal een gezond aanbod te vinden. Quinoa, salades, fruit en vegan, glutenvrij, biedt genoeg alternatieven dit gaat ervoor zorgen dat je de interesse van een heel nieuw publiek aanwakkert. 

Of wat dacht je van zo'n vegan Chia pudding in laagjes. Gezond, lekker en zeer instagrammable ;-). Of ga eens voor creatieve toast, banaan met pindakaas, kiwi met amandelbutter, ... het zijn maar enkele ideetjes. 

Ook opmerkelijk is dat meer en meer horeca-ondernemingen hun ontbijt aanbieden tot laat in de namiddag. Dit omdat er meer en meer vraag naar is vanuit de consument. " All day breakfast" bars scoren goed, vooral in steden zien we dat deze trend echt werkt! Je doelgroep wordt veel groter, want niet iedereen is een vroege vogel in het weekend. 

Tip 4 : Opties

Bied je klanten opties aan, dit is niet enkel gastvrij, maar gaat ook verspilling tegen. Vraag bijvoorbeeld aan tafel of iemand graag een eitje heeft en welke. Op deze manier voelt de klant zich persoonlijk aangesproken en liggen er niet ergens in de keuken een 10-tal gekookte eieren te wachten. Zo ga je ook verspilling tegen. Je kan jouw gasten beter aangeven dat ze iets mogen bijvragen dan hun tafel vol te zetten met dingen die daarna in de vuilbak gaan. 

Vorig seizoen lieten wij in onze show van Horeca Insights Karel aan het woord. Hij heeft elk weekend ongeveer 500 gasten aan de ontbijttafel. Klik nog maar even op deze link als je die aflevering wil herbekijken. 

Voeg commentaar toe

Loading