Onlinewerkrooster | 5 tips voor een goede huiscocktail

5 tips voor een goede huiscocktail

Een warme zomerdag of een gezellige avond, een cocktail past bij elke gelegenheid en is het ideale instrument om de sfeer te regelen. Hieronder vind je 5 tips om jouw huiscocktail samen te stellen of te optimaliseren.

Tip 1 : Persoonlijkheid

Uit een zeer gevarieerd aanbod cocktails, is het leuk om te kunnen kiezen voor een huiscocktail. Iets nieuws en verrassend dat een positieve indruk kan achterlaten. Maar hoe moet je ervoor zorgen dat je klanten net voor die ene huiscocktail kiezen?
Simpel, persoonlijkheid! Om te beginnen is een naam belangrijk, dit is namelijk het eerste wat de klant ziet. Het meest voor de hand liggende is de cocktail simpelweg de naam van je horecazaak geven. Indien je echter een creatief brein ter beschikking hebt, is het leuker om een originele en leuke naam aan de cocktail te geven, die meteen de aandacht trekt. 

Tip 2 : Materialen

Een cocktail begint bij het glas en door het juiste glas toe te kennen aan de cocktail is het mogelijk een andere dimensie toe te kennen aan je drankje. Verder zijn er verschillende componenten die een meerwaarde bieden zoals een leuk rietje of feestelijk stokje. Ijs is een must en het is dan ook belangrijk om genoeg en kwalitatief ijs op voorraad te hebben. Kleine snacks kunnen ook zorgen voor een bijdrage, of en welke snacks mogelijk zijn, is echter sterk afhankelijk van de cocktail die geserveerd wordt.

Tip 3 : Extra's

Bij cocktails zoals Gin Tonic zijn garneringen een must. Indien je jouw huiscocktail een twist wilt geven, kun je dus zeker kiezen voor een garnering. Bij gebruik van fruit is het het beste dat je de pitjes eruit haalt om het plezier van het drinken niet te verstoren. Als je een extra show-gehalte wilt creëren, kun je er zelfs voor kiezen je cocktail in brand te steken. Deze cocktails zijn echter sterker en vaak pittig, bovendien speel je letterlijk met vuur en is het belangrijk dat je veiligheid kunt garanderen. En zeker niet te vergeten om hittebestendige glazen te gebruiken!

Tip 4 : Kwaliteit boven kwantiteit

Hoe meer, hoe beter is niet altijd waar. In het geval van cocktails is dit zeker een fabeltje, teveel drank verandert de smaak terwijl te weinig drank kan zorgen dat het drankje saai wordt. Het is dus belangrijk om je aan de recepten en hoeveelheden te houden. Je wilt dat mensen jouw cocktails blijven drinken en dit kan alleen als je niet overdrijft met de hoeveelheid alcohol.

Tip 5 : Alcoholvrij

Niet iedereen drinkt alcohol en toch blijft de vraag naar cocktails onder de niet-alcoholdrinkers bestaan. Het is daarom een leuke bijdrage om ook een niet-alcoholische variant van jouw huiscocktail aan te bieden zodat iedereen deze kan bestellen. Goed voor je inkomsten en het is nu eenmaal leuker om samen te drinken!

Voeg commentaar toe

Loading