Onlinewerkrooster | 5 tips om jouw menukaart aantrekkelijker te maken

5 tips om jouw menukaart aantrekkelijker te maken

Jouw menukaart is een soort visitekaartje en zeer belangrijk voor de sfeer en totaalbeleving in je zaak. Lees hieronder 5 tips om te zorgen dat jouw eigen menukaart aantrekkelijker wordt.

Tip 1 : Ordelijkheid

Een ordelijke menukaart is de eerste stap, het is natuurlijk belangrijk dat jouw kaart net en gestructureerd is. Veeg elke dag met een doekje over je kaart en zorg dat er geen vlekken opstaan. Deze geven een verkeerde indruk van de hygiëne in jouw zaak, maar kunnen gelukkig makkelijk worden voorkomen door bijvoorbeeld gebruik te maken van folie.

 Tip 2 : Leesbaarheid

Kies voor een leuk lettertype die past bij de stijl van jouw zaak, maar zorg ervoor dat het gekozen lettertype duidelijk is. Zorg er daarenboven ook voor dat de letters groot genoeg zijn zodat je gasten niet telkens hun leesbril moeten bovenhalen. Ook duidelijkheid in het menu is belangrijk, niet iedereen houdt van risico's dus zorg ervoor dat jouw bezoekers weten wat er in een bepaald gerecht zit. Op deze manier worden misverstanden voorkomen en is iedereen tevreden!

Tip 3 : Materiaal

Het oog wilt ook wat! Originaliteit is leuk en zorgt ervoor dat gasten geïnteresseerd raken. Zorg er echter wel voor dat jouw menu qua formaat en materiaal niet te onhandig wordt. A4-formaat is het meest populair, maar wees niet bang om te experimenteren, zolang het comfortabel in de hand ligt. 

 Tip 4 : Keuze

Voldoende keuze bieden aan je gasten is positief, let er echter wel op dat je gasten niet overvallen worden door een overvloed van gerechten. Tien gerechten per gang is genoeg om voor ieder wat wils aan te kunnen bieden. Je wilt niet dat jouw klanten gefrustreerd raken en op deze manier hou je misschien gerechten over die je aan kunt bieden als specials.

Tip 5 : Online

Met de komst van het internet, worden menukaarten steeds vaker op voorhand bekeken. Vele mensen beslissen aan de hand van de website in welk restaurant ze zullen eten of wat ze willen eten. Zorg er dus voor dat ook de menukaart op jouw website duidelijk, volledig en aantrekkelijk is.

Voeg commentaar toe

Loading