Onlinewerkrooster | 7 EK-voetbal tips om extra klanten te trekken in je HORECA zaak!

7 EK-voetbal tips om extra klanten te trekken in je HORECA zaak!

Het EK voetbal is volop aan de gang, vandaag spelen onze duivels tegen Hongarije
Tijdens het WK in Brazilië zagen we bij elke match van onze duivels een piek in dehorecabezoeken en dat is met het EK niet anders. Om mensen naar je zaak te halen is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen en eventuele acties op te zetten. Wij van onlinewerkrooster geven je alvast 7 tips cadeau.

1. De Belgische kleuren.

Pas de zwart-geel-rood versiering toe op je terras en in je interieur. Zo zien de mensen meteen dat ze de komende weken bij je terecht kunnen voor alle voetbalmatchen van de Rode Duivels. Let op! Zorg voor aangepaste versiering: Een klasse restaurant moet denken aan subtiele versiering bijvoorbeeld de Belgische kleuren verwerken in een gerecht .

2. Plaats schermen/TV’s en zorg voor een optimale indeling.

Het is logisch om een aantal schermen of 1 groot scherm te plaatsen. Zo kan iedereen alles goed zien en volgen.

Zorg voor een goede indeling van tafels , stoelen en banken zodat men voldoende plaatsen creëert voor iedereen. Richt eventueel een VIP-zone in waar lounge zetels staan en waar men directe bediening kunnen verwachten. Je kan hier zelfs nog extra zaken aan koppelen zoals grillen aan tafel , een aparte tv of scherm ...  .

3. De bediening

Steek je personeel in een aangepaste outfit. Zorg ervoor dat het nog steeds duidelijk is wie de obers zijn en wie niet. Gebruik eventueel "ik heb dorst" bordjes, zo zie je meteen wie iets wil bestellen.

Wanneer de drukke matchen/avonden plaatsvinden moet je altijd je ervaren personeel ter beschikking hebben. Tijdens een match wil namelijk niemand lang wachten op zijn bestelling.

4. Koppel gratis acties/kortingen aan goals van de Rode Duivels.

Als de Rode Duivels scoren geef dan bijvoorbeeld per tafel een portie party snacks weg of een ander soort fingerfood. Of koppel er een korting aan, bijvoorbeeld bier en frisdrank aan €1 tot 10 minuten na de goal. Dit zorgt voor extra omzet en zal extra gasten trekken voor de volgende matchen

5. Beloon je trouwe bezoekers.

Van je eenmalige bezoekers vaste klanten maken is een het doel van iedere horeca uitbater. Verzin daarom een soort klantenkaart/bonussysteem waardoor ze dan een gratis consumptie krijgen of een bepaalde korting. Of laat ze sparen voor een shirt van de rode duivels of een EK-bal … 
Jupiler heeft een actie waarbij de glazen van onze duivels kan weg geven in je zaak, geef deze bijvoorbeeld weg per bestelling van 6 jupilers.

6. Pas je menu kaart aan!

Tijdens voetbal matchen is het ten sterkste aangeraden om fingerfood te serveren . Gebruik daarom tijdens de matchen een aangepaste kaart dat enkel fingerfood serveert. Probeer dus de gerechten waarbij bestek nodig is te beperken.

Probeer de stadion beleving te creëren , zet hot dogs , hamburgers , friet en snacks op de kaart.

Pas ook de namen van de gerechten aan . Zet niet gewoon hamburger … op de kaart maar gebruik de namen van de spelers zoals hamburger Hazard , broodje De Bruyne … . 

7. Organiseer speciale acties

Deze acties kunnen plaatsvinden voor, tijdens en na de match. Bijvoorbeeld zorg voor een BBQ voor de match waar ze zich kunnen voor inschrijven. Na de match kan je een zanger of dj inhuren om het feest te laten doorgaan.

Een ander populair fenomeen is het organiseren van een pronostiek. Laat mensen de uitkomst van de match voorspellen voor een laag bedrag, bijvoorbeeld €2, de winst wordt verdeeld onder zij die het juist hadden.
Meestal wordt dit bedrag opgemaakt de avond zelf. Zorg ervoor dat mensen ver vooraf hun pronostiek kunnen doorgeven en vermeld dat men aanwezig moet zijn om aanspraak te kunnen maken op de prijs, hiermee kan je verzekeren dat de mensen ook effectief gaan komen.
Wordt de pronostiek niet gewonnen? Vraag dan aan je klanten of je de pot mag bijhouden voor de volgende match, zo komen ze ook de volgende match bij kijken bij jou in de zaak

 

 

Vind je deze post interessant? Deel hem met je vrienden op social media via onderstaande knoppen en like onze facebook page om meer tips voor horeca ondernemers te ontvangen!

Voeg commentaar toe

Loading