Onlinewerkrooster | 7 Foodtrends die je als HORECA ondernemer moet kennen!

7 Foodtrends die je als HORECA ondernemer moet kennen!

De foodtrends van dit jaar zien er zeer groen uit. Er zijn tal van groenten die dit jaar in de smaak vallen. Daarnaast zijn er de trends van duurzaamheid en buitenlandse keuken die gecombineerd worden met onze eigen keuken. Wij van Onlinewerkrooster hebben een zevental foodtrends opgesomd speciaal voor de horeca ondernemer.

Lokaal

Iedereen wil weten van wat ze eten, maar momenteel wil men ook weten van waar het voedsel afkomstig is. De gasten zouden het liefst gerechten hebben met ingrediënten van de lokale boeren .

Daarnaast wordt lokaal verbonden met globaal. Groenten van buitenlandse oorsprong worden vaker geteeld bij de lokale boer achter de hoek.

 

Bonen

De foodtrend van dit jaar zijn bonen. De verenigde naties roepen dit jaar uit tot het internationale bonenjaar. Bonen zijn zeer gezond,vezelrijk en zijn een duurzame bron van eiwitten. Er bestaan vele soorten bonen namelijk de bruine boon, witte boon, zwarte boon … . Je kan ze in vele gerechten verwerken.

 

Het nieuwe fastfood

We zien ze tegenwoordig niet alleen meer op festivals, de foodtrucks die het nieuwe fastfood serveren. Het nieuwe fastfood wordt gemaakt met echte stukken vlees en verse groenten. Daarnaast hebt je meer variatie in gerechten. Het belangrijkste voordeel van het nieuwe fastfood is, dat het gezonder is.
Ook in restaurants en tavernes zien we dat fastfood zoals een speciale burger meer en meer in trek komt.

Geen verschil tussen dag en nacht

Door de 24-uur economie zijn de eetgewoonten heel sterk veranderd. De verschuiving tussen ontbijt, lunch en avondmaal is zeer opmerkelijk. Zo kan je de hele dag ontbijten of een s’morgens een cocktail ( wel een cocktail met minder alcohol ) drinken bij de brunch met burgers. Je kan het zo gek niet bedenken!

Niets verspillen

We proberen met zen allen om minder voedsel te verspillen. Het concept van een goody bag kennen we al jaren en is lang geen taboe meer. Wanneer je niet alles op krijgt kan je het meenemen naar huis, anders wordt het toch weg gegooid.

Nog een creatieve manier om het verspillen tegen te gaan is groenten die op het eerste zich niet zo mooi ogen, ook een kans te geven. Deze worden ook goedkoper aangeboden waardoor je je foodcost verlaagd.

 

Zeewier

Bij ons is het nog niet ingeburgerd maar in Azië is het niet weg te slaan uit de keuken. Zeewier is zeer lekker en daarnaast nog zeer voedzaam. Natuurlijk heb je verschillende soorten en manieren om het te combineren tot een gerecht.

Het verhaal al gelezen achter het populaire The Dutch Weedburger uit Amsterdam

Albert Hein heeft er zelfs een recept van op hun site staan.

Azië en Mexico

Vorig jaar veroverde het Aziatisch streetfood al de westerse restaurants. Dit jaar zal niet anders zijn. Van Thaise tot Chinese keukens de populariteit blijft groeien!

Dit jaar staat de Mexicaans keuken klaar om de intrede te maken in de restaurant keukens.

 

Vind je deze post interessant? Deel hem met je vrienden op social media via onderstaande knoppen en like onze facebook page om meer tips voor horeca ondernemers te ontvangen!

 

 

Voeg commentaar toe

Loading