Onlinewerkrooster | 7 kopzorgen die verdwijnen met de juiste horeca planning software.

7 kopzorgen die verdwijnen met de juiste horeca planning software.

Van kleine horecazaken tot sterrenrestaurants, horecaplanningssoftware verbetert de workflow van horecazaken en verlicht de hoofdpijn die zou kunnen ontstaan uit het beheer van een paar tot enkele honderden medewerkers.

Het idee achter zulke software is eenvoudig: eigenaars de mogelijkheid bieden om personeelslijsten en horeca werkroosters te maken, delen en beheren.
Dit leidt tot een hogere productiviteit en positieve resultaten voor zowel de eigenaar als de werknemer.


Hieronder bespreken we welke pijnpunten verdwijnen met de juiste horeca planning software.

1. Het efficiënt opstellen van personeelsplanningen

Eindelijk heb je de mogelijk om pen en papier en zelfs het Excel-spreadsheet weg te gooien.
Routine taken zoals het inplannen van personeel, het beheren van voorzieningen, het bijhouden van gewerkte uren en het berekenen van maandlonen verdwijnen, waardoor je meer ruimte in je dagplanning creëert.

Deze vrijgemaakte tijd kan je inzetten op andere belangrijke taken, waardoor zowel jouw efficiëntie als die van je personeel verhoogd wordt
Met behulp van de juiste innovatieve horeca planning software die net voor deze redenen gecreëerd is, kan je je terug concentreren op belangrijkere zaken.

2. De kosten van personeelsplanning onder controle houden

In de meeste gevallen vinden ondernemers horeca planning software te duur of een verspilling van tijd omdat hun bedrijf uniek is, en ze de waarde ervan niet inzien.
Dit terwijl het opmaken van een personeelsplanning vaak uren, dagen of in sommige gevallen zelfs weken kan duren, omdat de omstandigheden van iedere werknemer vaak ook uniek zijn.

Een voorbeeld uit de praktijk: Werknemer A kan slechts twee weekends per maand werken vanwege zijn hobby, terwijl werknemer B een student is en slechts een beperkt aantal uren mag werken ten gevolge van de arbeidswetgeving. Ondertussen gaat werknemer C trouwen en heeft deze slechts af en toe tijd om in te springen.

Rekening houden met al deze verschillende factoren in het opstellen van uw planning kost jouw zaak tijd en geld.
De tijd die je nodig hebt om personeelsplanningen op te stellen brengt kosten met zich mee, kosten die met het gebruik van de juiste tool tot slechts een fractie van hun origineel kunnen verminderd worden.

3. Een overzichtelijke balans opmaken

Waar Excel-spreadsheets vaak een zeker overzicht bieden, valt dit niet te vergelijken met het overzicht dat een professionele tool biedt.
Een goed, leesbaar overzicht kan een groot verschil maken in het tijdig opmerken en zelfs het voorkomen van problemen.


Horeca planning software geeft eigenaars de mogelijkheid om een stap terug te nemen en het geheel te overschouwen .
In één stap krijgt u een overzicht wie waar staat gepland voor de volgende dag, week, maand of jaar.
Dit gebeurt in een gebruiksvriendelijk, gespecialiseerd overzicht gegoten, wat jou kopzorgen en mogelijke vergissingen bespaart.

In één oogopslag kan je zien of iemand te veel of te weinig is ingepland.
Eénmaal een probleem ontdekt is, zorgt de rest van de software ervoor dat dit probleem gemakkelijk opgelost is.

4. Vlotte communicatie naar de werknemers behouden

Communicatie naar de werknemers toe is een pijnpunt in iedere zaak, en zeker bij horecazaken durft dit zich te laten gelden.
Denk aan last minute veranderingen in de personeelsplanning, of belangrijke vragen waarop snel en overzichtelijk een antwoord op gevonden moet worden.
Met behulp van  horeca planning software zijn kopzorgen hierover verleden tijd.

De eigenaar en de medewerkers krijgen met horeca planning software altijd en overal snelle toegang tot hun roosters, en laat vlotte, geordende communicatie tussen al het personeel en de zaakvoerder toe.

Dringende communicatie kan via SMS, mail of push berichten tijdig en vlot verspreid worden, en reacties kunnen automatisch verwerkt worden.

5. Onenigheden en disputen tussen werknemers

Bij het opstellen van een horeca personeelsplanning kunnen er altijd meningsverschillen optreden tussen verschillende werknemers inzake vrije tijd, toegewezen taken en zoveel meer.
Denk maar aan discussies over de hoeveelheid vrije tijd van sommige werknemers ten opzichte van anderen, of het oneerlijke toewijzen van sommige gegeerde taken.
Vaak zijn deze discussies een gevolg van de verwarrende opstelling van de personeelsplanning of problemen bij het verspreiden ervan.


Horeca planning software kan helpen om het aantal meningsverschillen tussen medewerkers drastisch te verminderen.
Het opgestelde schema zal niet enkel gemakkelijk te maken zijn, maar zal ook gemakkelijk te verstaan en eenvoudig te verspreiden zijn.
Door het eenvormige, leesbare overzicht van hun planning en de drastisch verminderde kans op vergissingen zullen medewerkers sneller akkoord gaan met de personeelsplanning.

6. Overzicht van vakantie en feestdagen behouden

Natuurlijk is het beheren van vakantie en feestdagen een pijnpunt die iedere ondernemer tegen komt. Het kan een tijdrovende en lastige taak zijn , maar het mag geen invloed hebben op u of uw werknemers.

Horeca planning software kan uw personeel een overzicht van de schema's van hun collega's geven tijdens vakanties en tijdens vakantiepieken , zodat ze hiermee op een eenvoudige manier rekening kunnen houden in hun eigen planning. Ook officiële feestdagen zijn altijd duidelijk zichtbaar in het overzicht.

7. De loonkost onder controle houden

Stel uzelf de vraag: “Hoeveel bedraagt de loonkost in mijn zaak en welk effect heeft de loonkost op de ROI?“
Indien u hier niet op kan antwoorden kan horeca planning software de oplossing bieden.

De juiste tool staat een zaakvoerder toe om theoretische kosten te vergelijken met de werkelijke kosten, om te zien welke werknemers of afdelingen werkelijk het meeste kosten.
Horeca planning software zorgt er dus voor dat je op een eenvoudige een overzicht behoud van de werkelijke loonkost, zodat je tijdig kan bijsturen.

Ervaar zelf het gemak van horeca planning software met onlinewerkrooster.be, op maat gemaakt voor horeca. Test nu 30 dagen gratis

Voeg commentaar toe

Loading