Onlinewerkrooster | 7 kopzorgen die verdwijnen met de juiste personeelsplanning software.

7 kopzorgen die verdwijnen met de juiste personeelsplanning software.

Van kleine bedrijven tot grote bedrijven, supermarkten tot restaurants, personeelsplanning software verbetert het bedrijf zijn workflow en verlicht de hoofdpijn die zou kunnen ontstaan uit het beheer van een paar tot enkele honderden medewerkers.

Het idee achter zulke software is eenvoudig: eigenaars de mogelijkheid bieden om lijsten en schema’s te maken, delen en beheren. Dit leidt tot een hogere productiviteit en resultaten voor zowel de eigenaar als  de werknemer. Verder bespreken welke pijnpunten verdwijnen met de juiste software.

1. Efficiëntie

Eindelijk, heb je de mogelijk om pen en papier of zelfs het Excel-spreadsheet weg te gooien.
Met behulp van innovatieve software dat gecreëerd is om personeelsplanning te vergemakkelijken, kan je je terug concentreren op belangrijkere zaken.

Het doet allerlei routine taken verdwijnen , zoals het toewijzen van taken, beheren van de voorzieningen, bijhouden van de gewerkte uren, maandloon berekenen. Daardoor creëer je meer ruimte in je dagplanning.

2. Economie

In de meeste gevallen vinden ondernemers de software voor het plannen van de werknemers te duur of het is een verspilling van tijd omdat hun bedrijf uniek is.

Deze reden is er om dat we graag verwijzen naar het economische van het software pakket. Vaak duurt het plannen enkele uren, dagen of zelfs weken , dit proces kan verminderd worden naar slechts enkele minuten.

Een praktijk voorbeeld : Werknemer A kan enkel 2 weekends per week werken vanwege zijn hobby terwijl werknemer B een student is en slechts een aantal uren per week mag werken als gevolg van de arbeidswetgeving . Ondertussen gaat werknemer C trouwen en heeft maar af en toe tijd  om eens te kunnen inspringen.

In dit voorbeeld zie je dat het niet evident is om een degelijke planning op te stellen binnen een half uur.

3. Balans

Personeelsplanning software geeft eigenaars de mogelijkheid om een stap terug te nemen en het geheel te overschouwen . In één stap krijgt de zaakvoerder een overzicht wie waar staat gepland voor de volgende dag, week, maand of jaar. De communicatie naar de werknemers toe verloopt zeer vlot omdat ze ook toegang hebben tot de planning.

Dit is belangrijk omdat eigenaars kunnen controleren wanneer werknemers te veel of te weinig staan ingepland. Eénmaal ontdekt,  kunnen de taken worden gepland zodat iedereen een gebalanceerde werkschema heeft.

4. Communicatie naar de werknemers

Eén van de grootste pijn punten is de communicatie naar de werknemers toe. Dit pijnpunt is via de planning software verleden tijd.

De eigenaar en de medewerkers krijgen snel toegang tot hun schema's altijd en overal. Dit soort directe toegang is cruciaal voor het beheren van veranderingen, vragen. Eventuele aanpassingen worden aangegeven met push-berichten of SMS-berichten.

5. Vermindering onenigheden

Bij het opstellen van een personeelsplanning kunnen er altijd meningsverschillen optreden tussen verschillende werknemers inzake vrije tijd, taken … .

Personeelsplanning software helpt deze meningsverschillen drastisch te verminderen. Omdat het opstellen en verspreiden van het schema zeer eenvoudig is, zullen de medewerkers de mogelijkheid hebben om bepaalde verzoeken te doen op voorhand.

Echter, personeelsplanning software kan helpen om de meningsverschillen tussen medewerkers drastisch op te lossen. Omdat het schema gemakkelijk kan worden gemaakt, verspreid en toegankelijk is, zullen medewerkers sneller akkoord gaan met de planning .

6. Vakantie & feestdagen

Natuurlijk is het beheren van vakantie en feestdagen een pijnpunt die iedere ondernemer tegen komt. Het kan een tijdrovende en lastige taak zijn , maar het mag geen invloed hebben op u of uw werknemers .

Personeelsplanning software geeft medewerkers een overzicht van de collega's hun schema’s tijdens vakanties en tijdens vakantie pieken , zodat ze zelf kunnen plannen met hun eigen schema's.

7. Loonkost controle

De vraag die je zelf kan stellen is “ Leg uit : hoeveel bedragen de loonkosten in je bedrijf en welk effect heeft de loonkost op de ROI? “ Hier zal je niet kunnen op antwoorden, maar met de personeelsplanning software zal dat wel lukken.

Veel producten staan eigenaren toe om theoretische kosten te vergelijken met de werkelijke kosten, te zien welke werknemers of afdelingen het meeste kosten.

Personeelsplanning software wordt in snel tempo de norm voor vele bedrijven die werknemers beheren en inplannen vanwege de vele voordelen die zij bieden en de pijnpunten die ze doen verdwijnen.

Voeg commentaar toe

Loading