Onlinewerkrooster | 7 tips om jouw horeca-onderming WK-klaar te maken!

7 tips om jouw horeca-onderming WK-klaar te maken!

De Rode Duivels gaan naar Rusland en de WK-gekte stijgt daarmee ook in België. Tijdens het WK piekt ook het aantal horeca-bezoeken en daar wil jij natuurlijk maar al te graag mee van genieten. Hoe scoor jij tegenover al die marktpleinen met grote schermen? Wel wij gingen de creatieve tour op en bedachten de 7 beste tips om jouw horeca-onderming WK-klaar te maken. Lees dus zeker verder als je wil scoren net zoals onze Duivels! 

1. Vlaggetjes of subtiele kleuren 

Rood, geel en zwart dat zijn de kleuren die je moet tonen in jouw interieur en op jouw terras. Heb je een café ga dan voor vlaggetjes. Heb je een restaurant, dan kan je het beter iets subtieler houden. Niet iedereen die uit eten gaat wil geconfronteerd worden met de voetbalgekte. 

Dit kan je ook toepassen op de outfit van jouw personeel trouwens. Ook hier geldt de regel dat subtiel wel eens een beter optie kan zijn. Niet elk personeelslid wil met een hoedje rondlopen. Geef hen een leuk tshirt, das of vraag zelf of ze iets in de Belgische driekleur ter beschikking hebben. In een klasse zaak kan je dit beter laten. 

2. Een extra scherm kan geen kwaad

De meeste grote steden hebben een plein waarop mensen de voetbal kunnen volgen, wil je hen naar jouw zaak lokken dan moet je zeker hetzelfde doen. Voorzie genoeg schermen en zorg ervoor dat deze groot genoeg zijn. Denk ook na over de indeling van jouw tafels. Is het scherm goed zichtbaar vanuit verschillende hoeken? Waar je zeker over kan nadenken is om de tafels te vervangen door extra zitruimte. 

Hou in het achterhoofd dat je de nodige vergunningen moet hebben om schermen te plaatsen. Vaak kan je voor meer informatie terecht bij jouw gemeentehuis. Vaak gelden er andere regels van stad tot stad.

3. Een optimale personeelsplanning 

Je kan beter een personeelslid extra voorzien dan dat er mensen te lang moeten wachten op hun drinken. Dit zijn gemiste inkomsten en wanneer je lang moet wachten durf je als klant wel eens lastig te worden. Maak het jouw personeel makkelijk door bordjes te voorzien die de dorstigen in de lucht kunnen steken. Ideaal wanneer er veel lawaai is in de omgeving. 

Voorzie ook extra personeel om de tafels af te ruimen, niets gevaarlijker dan lege glazen. 

4. Lok klanten met acties 

Van chips en nootjes op tafel tot een gratis hapje bij een goal. Laat even al jouw creativiteit gaan om te bedenken wat je kan doen. Een handige en interessante tip kan zijn om de prijs van jouw drankjes naar een rond getal af te ronden. Pintjes aan €2 gedurende de wedstrijd is hiervan een goed voorbeeld. 

Wanneer mensen een pronostiek mogen invullen is de kans ook langer dat ze de hele match blijven zitten. Geef de winnaar een goede fles drank of een bon voor een x-aantal consumpties. Kans is groot dat hij deze namelijk niet alleen komt nuttigen. 

Geef je menu een ander tintje. Voorzie fingerfood, ideaal om te snacken en toch te blijven supporteren. Ga voor een WK-cocktail of serveer eens een liter bier. 

Deel ook jouw acties en sfeerbeelden op de sociale media van jouw onderneming.

5. Beloon trouwe bezoekers

Wil je dat jouw klanten terug komen dan kan je werken met een klantenkaart. Per consumptie/X-aantal consumpties kan je hen een stempel geven. Een bepaald aantal stempels staat gelijk aan een gratis consumptie of een gadget van de Rode Duivels. £

6. Zorg voor jouw klanten

Voorzie nummers van taxi-bedrijven en hang het uurrooster van het openbaar vervoer uit. Je wil toch dat jouw klanten veilig thuis geraken, ook met een glaasje teveel op. 

Zet de BOB van het gezelschap in de bloemetjes. Geef hem bijvoorbeeld een leuk Rode Duivels gadget! Een andere optie is om goedkoop water aan te bieden en zelfs eventueel gratis kraantjeswater. 


7. Focus op meer dan één team 

Wat als de WK-gekte snel ten einde loopt? Focus je dan op de andere teams in de competitie. Wat dacht je van een Spaanse avond met tapas. Of Franse kazen als hapje bij een bestelling. Daarnaast is het mogelijk dat er in de buurt veel mensen van een andere origine werken of wonen. Je kan hen naar jouw zaak lokken door wedstrijden uit te zenden van andere ploegen. 


Lees ook zeker de andere tips die wij van Onlinewerkrooster al deelden, klik maar even hier.

Voeg commentaar toe

Loading