Onlinewerkrooster | 7 tips om het terrasseizoen succesvol te starten!

7 tips om het terrasseizoen succesvol te starten!

Heerlijk, it's the most wonderful time of the year, want wat is er leuker dan op een terrasje genieten met een glaasje wijn en mensen staren? Niets toch, inderdaad en die tijd is aangekomen. De weerkaarten geven prachtige temperaturen deze week, als ondernemer het ideale moment om jouw terras te doen scoren. Want ja een terras dat zijn weer meer inkomsten, je wil dus echt wel dat jouw terras scoort. Hoe voller het terras hoe beter voor jouw zaak! Lees hier enkele tips om zeker te zijn dat jouw terras een echte topper wordt deze lente (en zomer natuurlijk).

  

De juiste beleving: interieur en wiebelende tafels
Niets zo vervelend als een slechte stoel, wiebelende tafel of een kaart die je niet kan lezen omdat het donker is. Inderdaad het is niet zomaar wat tafels en stoelen buiten zwieren, een terras moet tegenwoordig aantrekkelijk zijn. Iedere horeca-zaak heeft ondertussen een terras en je wil toch dat het jouwe het meest eruit spring?! Vermijdt duizenden bierkaartjes onder poten, het is niet alleen enorm frustrerend het oogt ook slordig. Stelpootjes kan je overal kopen en ze lossen jouw probleem op 1,2,3 op. Daarnaast zijn het niet alleen de tafels die belangrijk zijn, ook de stoelen en vooral de aankleding is van belang. Is jouw ganse zaak strak wit langs de binnenkant, match jouw terras dan hiermee. Je wil de lijn van jouw interieur doortrekken, het is namelijk een herkenningspunt voor veel klanten. Zit je op een marktplein zonder groen? Voeg dan wat groen toe aan jouw terras denk aan bloemen, planten, olijfboompjes, het geeft direct het nodige cachet. 

Voldoende personeel 
Een ober buiten is een must, niets zo frustrerend als lang wachten om te bestellen en jouw drankje te ontvangen toch. Denk aan de inkomsten die je hierdoor misloopt. Anticipeer ook op het weer, wacht niet last-minute om extra personeel op te bellen, volg de weersvoorspellingen (je kan dit zelf doen in onze applicatie). Eventueel kan je zelf een kassa voorzien buiten of een mogelijk zodat de bestelling rechtstreeks van het terras naar de keuken/toog komt. Het zijn kleine dingen waar je kan op letten om jouw terras-seizoen te doen slagen. Zorg ervoor dat je ook extra personeel voorziet in de keuken wanneer je eten serveert. Een vol terras zorgt ook voor meer couverts. Hou hier rekening mee tijdens het maken van jouw personeelsplanning. 

Brainstorm-moment met jouw personeel 
Jouw personeel is een belangrijke factor in jouw zaak, vriendelijk personeel is een must. Daarom is het belangrijk om hen gemotiveerd en tevreden te houden. Borrel ook eens na met jouw personeel op het terras in de zomer ;-), maar nog belangrijk vraag hun mening. Hebben ze al vorig zomerseizoen op het terras gewerkt, vraag hen wat ze anders zouden doen. Wat ervaren zij als vervelend of net als een must. Zo kan het zijn dat je de aanlooproutes in de gate moet houden. Maar misschien is er ook behoefte aan een service-punt buiten met een bestek, schone sopjes, peper en zout,... . 

Een aantrekkelijke zomerkaart
De tijd dat iedereen tevreden was met een fris pintje of rosé wijn is al lang achter ons. Cocktails, apéro-time, het is nog steeds hot and happening. Voorzie een cocktail-kaart, maar denk ook aan de alcoholvrije opties. We zien dat deze trend ook in de zomer blijft hangen, meer en meer mensen willen een alcohol-vrij alternatief. Homemade ice-tea, een alcoholvrije cocktail, verschillende soda's, ze zullen zeker scoren. Maar voorzie niet enkel drankjes, indien je de mogelijkheid hebt kan je best wat heerlijke gerechtjes op de kaart toevoegen. Denk hierbij aan fingerfood, tapas, sharing menu's, jouw klanten willen namelijk buiten blijven zitten en dat gaat het best met deze gerechten. 

Een extraatje als lokmiddel
Denk hierbij aan wat olijven, kaas, maar het hoeft niet allemaal eten te zijn. Tegenwoordig is wifi onmisbaar voor vele mensen en het kost jou amper iets. Maar ook een dekentje, voor die koude avonden, wordt enorm geapprecieerd. Denk aan de liefhebbers van het voetbal, want ook deze zomer is het weer zover. Zorg voor live-verslag, vlaggetjes,.... . 

Bescherm jouw klanten tegen de kou, duisternis en wind
Wanneer mensen in alle weersomstandigheden op jouw terras kunnen zitten ga je zeker meer omzet draaien. Dit vraagt een investering dat is waar, maar op termijn kan je deze wel terug verdienen. Mensen zitten graag uit de wind, maar ook tegen de zon moet je bescherming bieden. Op de eerste moment lijkt een parasol dan een gemakkelijke oplossing, maar indien het regent is dat natuurlijk ook weer beperkt. Investeren in een goede terrasoverkapping loont op lange termijn. 
Een ander belangrijk iets op jouw terras is licht en verwarming, het is immers niet heel de zomer even warm. Dankzij deze 2 factoren kunnen jouw klanten langer genieten van het terras. Het is ook veel aantrekkelijker om een menukaart te bekijken die je dankzij wat licht effectief kan lezen.

Een complete beleving 
Popup strandbarretjes zijn niet meer weg te denken, ga zelf ook meer de lounge-tour op. Wat dacht van je van zitbanken in de plaats van gewone stoelen. Flamigo's, palmbomen,... het zijn maar enkele ideetjes die jouw terras net dat tikkeltje aantrekkelijker kunnen maken dan dat van de concurrentie. Misschien kan je wel een zandbak zetten voor de kleinste. Ga er even over brainstormen en je zal zien de opties zijn eindeloos. 

Ben je al aan het stressen over dat extra personeel en die extra planning? Dan kan je best even surfen naar onze website en een demo aanvragen. Dankzij onze tool wordt de lente ook voor jou de most wonderful time of the year! Klik maar even hier!

Wij hebben trouwens nog extra tips voor jullie in onze terras-blog van vorig jaar.  

 

Pingbacks and trackbacks (1)+

Voeg commentaar toe

Loading