Onlinewerkrooster | 8 Tips om je omzet te verhogen in jouw horecazaak.

8 Tips om je omzet te verhogen in jouw horecazaak.

Iedere ondernemer wil zo veel mogelijk omzet draaien, daarbij is het belangrijk om de klant op de juiste manier te bespelen . Het Onlinewerkrooster team heeft daarom speciaal 8 tips verzameld voor het verhogen van de omzet in jouw horecazaak.

Klant is koning

Het is een cliché “ Klant is koning”, maar er moet wel aan voldaan worden. Wees altijd vriendelijk en beleeft. Een gast die tevreden is , vertelt zijn ervaring misschien aan enkele kennissen. Als de gast niet tevreden is, dan vertelt hij dat tegen de hele wereld. Just to be clear; doe dit ook voor de mensen waar je minder aan gaat verdienen, iedereen in België is wel bevriend met minstens 1 iemand die graag geld uitgeeft aan lekker dineren.

Een negatieve ervaring wordt 6 keer meer gedeeld als een positieve ervaring .

De Delight-Factor

Je zaak moet opvallen en blijven opvallen tussen concurrerende zaken. Dit kan je doen door verschillende acties. Eerst en vooral blijf de klant verassen, dat kan de presentatie van het gerecht , een bepaalde service, het interieur, ingrediënt combinatie of bereidingswijze. Zorg dat de gast een ervaring beleeft die men niet bij de concurrerende zaken niet heeft. Dit heeft voor je zaak weer een onderscheidende factor. 

Dit kan je trouwens ook online doen, geef bijvoorbeeld een klant die je zoveelste like is op je fb pagina spontaan een bon om kopen te eten, wedden dat hij niet alleen komt!

Signature dish

Creëer een signature dish. Voor de mensen die deze term nog niet kennen , signature dish betekent  een kenmerkend gerecht, topgerecht, een gerecht bereidt op speciale wijze. Dit gerecht zorgt ervoor dat gasten terug komen. Daarbij is het zeer belangrijk om de gasten iets te geven waarvoor ze willen terug komen. Maak één of twee speciale gerechten,  zorg altijd voor een uitstekende kwaliteit en kwaliteit ingrediënten .

Interieur

Het interieur van je zaak moet kloppen. Vraag eventueel hulp aan een interieur specialist, deze zorgt ervoor dat je zaak de gewenste uitstraling heeft. De inrichting van je zaak moet natuurlik netjes en verzorgd zijn . Zorg er voor dat niets versleten oogt, koop bijvoorbeeld nieuwe tafellakens, servies als er stukken aan zijn.

Let op als men een Portugees restaurant uitbaat moet men met zuiderse tinten werken in plaats van een strak design.

Zet geen valuta tekens op je menukaart

Als men eurotekens op de kaart plaats dan worden de prijzen direct geassocieerd met geld en kosten. Door geen eurotekens bij de prijs te zetten , krijgt de klant een andere perceptie. Door deze wijziging zal men niet sneller opteren voor een goedkoop gerecht of wijn.

Foto’s

Iedereen kent het wel , kijken naar de buren wat zij besteld hebben. Vaak wordt er dan ook gekozen voor het gerecht van de buur. Met foto’s kan je gasten helpen te kiezen met de keuze van een gerecht. Meestal weet een gast niet wat hij bij een gerecht moet denken en bestelt hij iets zonder idee van wat het is. 

Wat je ook kan doen is , foto’s van gerechten op je website zetten en op je social media platformen. Pinterest en Instagram zijn hier de geschikte medium voor. Dit biedt mogelijke gasten de mogelijkheid om voor het bezoek informatie in te slaan over een bepaald gerecht.

Hou de menukaart up-to-date

Niets is zo schrikwekkend als een menu kaart van een aantal jaren oud. Meestal zijn de prijzen niet meer hetzelfde als wat er op de kaart staat. Dit kan voor rariteiten zorgen bij het afrekenen . Zorg dat je op regelmatige basis je menukaart vernieuwt.

Heb je een geweldige menu kaart of originele suggesties? Denk dan ook eens na om je menu op je website te zetten. 

Combinaties

Zet eventuele seizoensgebonden combinaties van dranken en gerechten op de kaart. Dit zorgt voor up-selling.

Een klassiek voorbeeld is, een tas koffie met een stuk taart. Laat de actie duidelijk opvallen in je zaak. Wanneer men een tas koffie bestelt , kan je hun erop attent maken dat er en actie loopt koffie + een stuk taart voor de meer prijs van 1 euro.

Voeg commentaar toe

Loading