Onlinewerkrooster | Meer winst maken in uw HORECA zaak op een warme dag? Ga aan de slag met Mocktails!

Meer winst maken in uw HORECA zaak op een warme dag? Ga aan de slag met Mocktails!

Nu de zomer in aantocht is , denken we meteen aan de vakantie. Cocktails en vakantie is de optimale combinatie om even te ontspannen en te amuseren.  Cocktails bevatten alcohol maar er zijn ook niet-alcoholische cocktails beter bekend als mocktails. Deze variant is nog niet zo bekend bij onze Belgische horecazaken . Wij van onlinewerkrooster geven je enkele redenen waarom je ze moet serveren in je horeca zaak.

Je hebt het al eens mee gemaakt: je vrienden bestellen cocktails en jij bent die avond bob. In de meeste gevallen ben je dan genoodzaakt om een watertje of een cola te bestellen en die beleving is nooit het zelfde! In de meeste horecazaken is het zo dat de alternatieven beperkt zijn tot water, cola, limonade … kortweg gezegd je valt uit de toon met je watertje .

Dit kan zeer frustrerend en saai zijn. Het zorgt er ook voor dat je liever thuis iets drinkt dan op een terras. Of erger nog dit kan er toe leiden dat jij sneller weg wil terwijl je vrienden nog willen blijven.

Bijna alle cocktailrecepten zijn eenvoudig aan te passen. De smaken van mocktails zijn het zelfde, slechte smaak kan dus geen reden zijn om ze niet te serveren. Een mocktails maken is ook niet moeilijker dan een gewone cocktail en toch zijn er weinig Belgische horeca zaken die ze aanbieden.

Vaak is de alcohol in cocktails de duurste ingrediënt, sinds dit niet aanwezig is in mocktails, betekend dit dat je met mocktails meer winst gaat maken, je kan deze namelijk op de kaart zetten voor een bijna vergelijkbare prijs t.o.v. je cocktails.

Mocktails bieden de mogelijkheid om eenvoudig je kaart uit te breiden. Hierdoor bereik je meer klanten en speel je in op de behoeft van de niet-alcohol drinkende klant. Voor een horeca ondernemer is dit een kans om voor meer diversiteit te zorgen.

Iedereen mag het drinken!

 

Voor de horeca ondernemer is dit een zeer interessant actiepunt! Je kan een bepaalde groep aanspreken die een niet-alcoholische beleving wil ervaren, creëer de beleving voor iedere klant,dit zorgt ervoor dat ze terug komen!

Mocktails zijn natuurlijk niet alleen voor mensen die geen alcohol dringen, andere mensen in deze doelgroep zijn zwangere vrouwen, bob chauffeurs , personen die bepaalde religie strikt volgen, mensen die minder alcohol kunnen verdragen … .

Daarnaast zijn er de kinderen deze willen steeds het zelfde drinken als hun ouders, zo kan je ook voor hen kindermocktails aanbieden.

Het is gezond!

 

Alcohol is en blijft ongezond, mocktails is het gezonde alternatief! Daarnaast hou je er ook geen kater aan over ;-)

 

Het onlinewerkrooster  team heeft alvast een voorbeeld uitgewerkt: de MOJITO MET GRANAATAPPEL!

Ingrediënten:

  • 200ml water
  • 60ml granaatappelsap
  • enkele ijsblokjes
  • 1 schijfje limoen & citroen
  • 1 theelepel siroop
  • 1 takje munt

Werkwijze:

Neem een passen glas en leg daarin het schijfje limoen, citroen,siroop en het takje munt. Vervolgens duw je met een lepel de citroen en limoen wat aan. Gooi enkele ijsblokjes in het glas en voeg vervolgens het granaatappelsap toe.  Op het laatste voeg je het bruiswater toe en garneer het met een munt blaadje.

ENJOY!

 

Vind je deze post interessant? Deel hem met je vrienden op social media via onderstaande knoppen en like onze facebook page om meer tips voor horeca ondernemers te ontvangen!

 

 

Voeg commentaar toe

Loading