Onlinewerkrooster | De Horeca doelgroepvermindering voor jouw vaste medewerkers!

De Horeca doelgroepvermindering voor jouw vaste medewerkers!

Sinds de invoering van de witte kassa (Geregistreerde KassaSysteem of GKS) kan je als horeca-onderneming in aanmerking komen voor de doelgroepvermindering. Dit houdt in dat je een vermindering van jouw sociale bijdrage kan krijgen tot €800/kwartaal kan krijgen voor vaste werknemers jonger dan 26 en tot €500/kwartaal voor andere vaste werknemers. Een aardig bedrag als je het ons vraagt. Omdat wij van Onlinewerkrooster ook een tijdsregistratie aanbieden willen wij natuurlijk vermijden dat jouw personeel in 2 systemen moet inklokken. Onlinewerkrooster is een geregistreerd ASA (alternatief systeem voor arbeidsregistratie) systeem én koppelt met de populairste kassa systemen in België. Wat dit juist is en wat de voorwaarden zijn om deze vermindering te krijgen lees je in deze blogpost.

 

  

 ASA of alternatief systeem voor arbeidsregistratie

Indien je in bezit bent van een GKS, moeten voor alle vaste werknemers dagelijks het begin- en einduur van de tewerkstelling worden geregistreerd. Ook voor flexijobs, die met een langdurige periode Dimona werken, moeten aan deze eisen voldoen. Wanneer jouw werknemers gebruik maken van onze tikklok is het lastig om hen ook nog als aanwezig te registreren in de witte kassa. Daarom hebben wij een ASA of erkend alternatief systeemvoor arbeidsregistratie voorzien. Hierdoor kan je de dagelijkse registratie van vaste werknemers laten uitvoeren via Onlinewerkrooster. Wij sturen de up to date informatie door naar de RSZ op het moment dat jouw vast personeel gaat in- en uitklokken. Let op, dit vervangt de Dimona echter niet! 

De doelgroepvermindering kom ik hiervoor in aanmerking?

 Als werkgever moet je een horeca-onderneming hebben (paritair comité 302) natuurlijk, daarnaast mag je maximaal 49 vaste werknemers tewerkstellen. Als laatste werk je met de witte kassa of een ASA (zoals Onlinewerkrooster). Deze doelgroepvermindering geldt slechts voor 5 vaste medewerkers, maar elke vermindering op de sociale bijdrage is mooi meegenomen. Flexi's, extra's of deeltijdse medewerkers komen niet in aanmerking voor deze vermindering. 
De doelgroepvermindering kan je aanvragen via je sociaal secretariaat.

Wil je ook graag in aanmerking komen voor de doelgroepvermindering. Vraag dan nu nog jouw demo hier aan om onze tijdsregistratie te testen.

Lees meer over de ASA op deze link van Social Security. Meer over de GKS vind je op deze pagina.

 

Voeg commentaar toe

Loading