Onlinewerkrooster | 8 tips om jouw terras te doen scoren tijdens de hittegolf!

8 tips om jouw terras te doen scoren tijdens de hittegolf!

We hebben een zomer om van te dromen. De regen dateert al van enkele weken geleden in de grootste delen van België en er zit nog geen verandering aan te komen. Nu er temperaturen van +30°C op het programma staan kan je best eens denken hoe je ook jouw klanten verkoeling kan geven op jouw terras. Wij zetten enkele praktische en haalbare tips voor jullie op een rijtje!


 

1. Voldoende schaduw

Belangrijk tijdens de warme dagen is het voorzien van voldoende schaduw op jouw terras. Voorzie paraplu's, wanneer je geen schaduw hebt van gebouwen. Het is heerlijk genieten zo'n zonnetje, maar op een terrasje wil je ook kunnen blijven zitten. In de volle zon is dat nogal lastig. 

2. Ijsblokjes bij de drankjes

Ijsblokjes doen drankjes vaak verwateren. Biedt ze daarom aan naast de drankjes van de klanten. Zet een ijskoeler met ijsblokjes bij op tafel wanneer je de drankjes serveert. Zo kunnen de klanten zelf kiezen of ze een ijsblokje in hun glas willen. Natuurlijk moet je niet gaan overdrijven, je kan beter enkele ijsblokjes serveren en informeren dat ze er mogen bijvragen dan dat de blokjes gewoon smelten op tafel.

3. Ijsjes op kaart

De zomer is de ideale periode om ijsjes op de kaart te zetten. Zeker nu tijdens deze hitteperiode zijn ijsjes onmisbaar. In plaats van de gewone ijsjes van de grote fabrikanten kan je misschien samenwerken met een ijsproducent uit de buurt. Streekproducten zijn namelijk een echte hit. Lees dat maar even hier na.

4. Pas de dranken op de kaart aan

Zet cocktails, mocktails, infused water en ijskoffies op de kaart. Dit zijn de drankjes die naast ijsjes populair zijn tijdens de hitte. Vooral op mocktails kan je wel wat winst maken als horeca-ondernemer. Je laat immers het duurste ingrediënt de alcohol uit het drankje. Indien je het drankje mooi presenteert kan je er toch nog een een mooie prijs voor aanrekenen. 

5. Zet lichte gerechten op het menu

Heb je momenteel het menu nog niet aangepast dan kan je dit wel best doen. Zet lichte gerechten op de kaart, denk hierbij aan slaatjes, pasta's zonder room, gerechten met Quinoa of rijst,.... . 

6. Comfortabel meubilair is key

Je denkt er zelf misschien niet aan, maar niets is erger dan een gezellig terras met verschrikkelijke stoelen. Een klant wil even uitrusten op het terras en de stoelen dienen dan ook van het nodige comfort te zijn voorzien. Wat nog erger is met de hitte zijn stoelen waar je nog extra gaat van zweten. Wie wil er nu rechtstaan met het risico op natte vlekken van het zweet op zijn rug of achterwerk?! Voorzie daarom kussentjes bij deze warme dagen. 

7. Biedt gratis/goedkoop kraantjeswater aan

Dit is een hekel punt voor veel horeca-ondernemers. Toch is het iets wat in veel horeca-zaken al gebeurd. Gratis kraantjeswater kan er namelijk voor zorgen dat klanten langer blijven en meer consumeren. Je kan het ook bekijken als een extra service die je biedt. Een andere optie is op het goedkoop op de kaart te plaatsen. Eén van onze klanten Balls & Glory bieden gratis kraantjes water aan met een schijfje citroen. Zo maak je het ook nog eens aantrekkelijker. 

8. Denk aan jouw personeel 

Personeel dat een hele dag in de hitte moet werken kan ongetwijfeld wel even zweten. Niets is meer beschamend dan rondlopen met een zweetgeur en voor jouw klanten is het ook niet bepaald aangenaam. Dragen ze een t-shirt van de zaak? Voorzie dan een stapel met extra tshirts voor op de warme dagen. Zorg ervoor dat er ook deo en zonnecrème beschikbaar is. Plan op zonnige dagen ook zeker voldoende personeel in. Klanten wachten niet graag op hun drankje. Zorg ervoor dat er voldoende afwisseling is in de personeelsplanning, laat bijvoorbeeld jouw werknemers geen volledige dag in de zon op het terras werken. 


Wil je nog meer tips over jouw terras: klik dan even hier.  

 

Voeg commentaar toe

Loading