Onlinewerkrooster | Wat doen jullie met de fooienpot?

Wat doen jullie met de fooienpot?

De trend van de fooien is achteruit aan het gaan, minder en minder mensen geven een fooi. Gelukkig hangt in België het loon van het horeca-personeel niet af van de fooien die ze ontvangen, toch kan het als een leuk extraatje worden gezien. Hoe verdelen jullie de de fooien in jullie horeca-onderneming? En wat zijn de verschillende opties? 


 

Door het stijgende aantal elektronische betalingen worden er nog amper fooien gegeven. Toch kan de consument net zo zeer het bedrag naar boven afronden of eventueel wat klein geld achter laten op tafel. Slechts 11% van de zaakvoerders houdt dit geld voor zichzelf, de andere 88% delen het met het personeel.
Wanneer mensen tevreden zijn geven ze vaak een fooi, bekijk het als een compliment voor de zaak, meer nog het wil zeggen dat jouw personeel een uitstekende service heeft geleverd.

Fooien kan je door de medewerkers zelf laten verdelen. De werkgever kan kiezen om zich hier niet mee te bemoeien. Onderling kunnen de werkgevers kiezen om het te verdelen op basis van de gewerkte uren. Hierbij deel je het bedrag in de "fooienpot" door het totaal aantal gewerkte uren. Daarna kan je het bedrag vermenigvuldigen met jouw gewerkt aantal uren. 

Een andere optie is om met de ganse ploeg een teambuilding activiteit te ondernemen. Een gezellig glaasje drinken of iets lekkers eten is iets wat de meeste horeca-medewerkers altijd in de smaak valt. Natuurlijk heb je hier wel een bepaald budget voor nodig. 

Voor een leuke teambuilding die iets actiever mag zijn kan je terecht bij onze klant Airzone. Liever knallen op de piste en daarna een après-ski? Neem dan een kijkje bij Aspen! Op zoek naar wat afkoeling in het water? Dat kan bij GoodLife Cablepark

Geen voorstander van een actieve teambuilding? Bezoek een lokale brouwerij zoals de Halve Maan of leer pralines maken? Het aanbod is eindeloos. 

Je kan hier ook weer de vraag stellen of iedereen recht heeft op deze bijdrage of is het enkel voor het bedienend personeel? Wanneer je fooi krijgt kan je stellen dat het complete plaatje klopte, inclusief de bereiding van de gerechten.

Het spreekt voor zich dat je fooien niet van het loon van jouw medewerker mag houden. Net zoals je klanten geen factuur kan bezorgen inclusief de fooi die ze hebben gegeven. Of de fooi kan eisen. Maar wist je dat je als werknemer eigenlijk jouw ontvangen fooi als "inkomsten" moet aangeven aan de belastingdienst. Dat laatste is natuurlijk iets wat zelden gebeurd.

De fooi bewaren kan je in een gewone pot achter de kassa, maar dat is natuurlijk niet zo veilig. Je zet de fooienpot best niet direct zichtbaar. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

Een tip voor de gewone lezer van dit bericht, fooi is altijd leuk voor de werknemers. De werkdagen in de horeca zijn lang, het werk is zwaar en het loon is vaak laag. Voorzie daarom altijd een klein bedrag (euromunten) zodat je toch een kleine extra kan achterlaten wanneer je tevreden bent. Het is voor de werknemers een leuke bevestiging dat ze goed bezig zijn. 

Hoe verdelen jullie de fooien? En wat is de leukste activiteit om met het personeel te doen?

Voeg commentaar toe

Loading