Onlinewerkrooster | Geluidsoverlast in jouw horeca-zaak? 3 tips om dit aan te pakken!

Geluidsoverlast in jouw horeca-zaak? 3 tips om dit aan te pakken!

30% van horeca-onderneming heeft een serieus probleem. Er is zo'n gebrekkige akoestiek dat je er boven de gevaargrens zit voor permanente gehoorbeschadiging. En geef nu zelf toen, niets erger dan ergens dineren of lunchen waar je steeds luider en luider moet beginnen praten om elkaar te verstaan. Dit heeft niet enkel een ware kakofonie tot gevolg, maar de kans bestaat ook dat de mensen niet meer terug keren. Wat kan je hier tegen doen? Dat geven we je in deze blogpost even mee. Ga je een horeca-zaak starten, dan is deze blogpost ideaal voor jou. 

 

1. Geluidsabsorberende panelen


Akoestische panelen komen in alle vormen, stijlen en kleuren en zijn dus de meest aantrekkelijke oplossing. Deze gaan vooral de nagalm tegen die zo hinderlijk kan zijn voor jouw personeel of klanten. Een ruimte waarin er teveel nagalm is zorgt voor een slechte spraakverstaanbaarheid, moeilijke communicatie maar ook stress en vermoeidheid. Dankzij deze panelen gaat het geluid worden geabsorbeerd en krijg je minder nagalm. De panelen worden vaak tegen het plafond geplaatst, maar ze kunnen ook tegen de muren als wanddecoratie of als dividers tussen ruimtes worden gebruikt. 

Je kan tegenwoordig zelf een foto laten drukken op een groot wandpaneel waardoor het helemaal niet opvalt dat je een akoestisch paneel in de ruimte hebt geplaatst. Wat ook leuk is het aanbrengen van hout om een speciaal effect te creëren, zoals je op onderstaande foto kan zien. 

2. Stoffen toevoegen aan het interieur


Net zoals akoestische panelen gaan de juiste stoffen ook geluid absorberen en nagalm verminderen. Wanneer geluid op een materiaalvlak valt wordt het deels weerkaatst. Dit gebeurt minder wanneer je stoffen toevoegt aan jouw interieur. Het meest gekende voorbeeld hiervan zijn natuurlijk gordijnen. Heb je een ruimte met hoge plafonds dan kunnen gordijnen niet enkel voor gezelligheid zorgen, nee ze gaan ook geluid absorberen, waardoor de nagalm veel minder wordt. Een leuk weetje, hoe groter de plooien in de stof hoe meer geluid er kan worden geabsorbeerd. 

Hetzelfde geldt natuurlijk voor stoffen meubels, een zetel met stof gaat meer geluid absorberen dan een gewone houten stoel en tafel. Ook extra kussens in het interieur zorgen voor dat effect. Lampen en tapijt hebben dit effect. 

3. Kamerplanten in jouw zaak 


Nog efficiënter en hipper dan gewone wanddecoratie is een plantenwand. Niet enkel het geluidsabsorberend vermogen is een pluspunt, ook de verbetering van de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid zijn een plus. Een plantenwand is best een duurdere investering, dus wil je een budgetvriendelijk alternatief, voeg dan gewoon kamerplanten toe. Opgelet de planten moeten wel groot genoeg zijn. 

Wil je nog meer lezen klik dan even op deze link

 

Voeg commentaar toe

Loading