Onlinewerkrooster | Dé 2 cocktails die elke bar in 2016 op de kaart moet hebben staan!

Dé 2 cocktails die elke bar in 2016 op de kaart moet hebben staan!

Ook in 2016 zal de gin tonic in vele horeca zaken te verkrijgen zijn maar een nieuwe trend komt overgewaaid vanuit Barcelona. Vermout zal deze zomer zijn intrede maken in de horecazaken. Daarom heeft het onlinewerkrooster team enkele gin en vermout trends op een rijtje gezet.

 

Gin-tonic blijft een gevestigde waarde!

Vorig jaar zagen we een sterke toename van het aantal gins, dit zal in 2016 niet anders zijn. Er zijn zelfs verschillende Belgische Horeca uitbaters die hun eigen Gin gemaakt hebben, The Jane is daar een goed voorbeeld van.
Je zou zelfs kunnen zeggen dat je eigen gin maken een trend op zich aan het worden is, tegenwoordig kan je in de meeste supermarkten pakketten kopen om je eigen Gin te brouwen. Hier alvast een video die uitlegt hoe het moet ;-)
Een ander goed voorbeeld is de jonge ondernemer Jules, die op amper 19 jarige leeftijd zijn eigen Gin maakte.

Gasten zullen de pure smaak van de gin gaan appreciëren, bitter zal gewaardeerd worden. Vul het glas niet met teveel tierelantijntjes, hou het bij de basis producten!

De tonics verbeteren ook steeds, bij elke Gin hoort wel een bepaalde tonic die het net dat ietsje beter maakt, zo kan men de perfecte gin tonic serveren!

Hier alvast onze favoriet: Nordes Gin (Spanje), ideaal met fertimans of 1724 tonic. Als garnituur kan je aardbeien, witte druiven, of frambozen toevoegen.

 

Nieuwe trend komt over uit Barcelona: Vermout

Vermout cocktails zullen dit jaar hun intreden maken in onze Belgische horecazaken. In Barcelona is het reeds hip en trendy, het is bijna in iedere bar te vinden. Barcelona is nota bene de stad waar de gin trend ontstond.

Rode vermout, de versterkte wijn, is afkomstig uit Italië. Bij deze wijn zijn er verschillende kruiden toegevoegd zoals vanille en tijm. 

De rode vermout wordt doorgaans geserveerd in een laag glas, met ijs en een schijfje sinaasappel.

Vermout is heerlijk te combineren met wat tappas, kruidenbrood, chorizo, … ! 

Er zijn tal van redenen waarom vermout de nieuwe drank trend van dit jaar kan worden. Zo kan je met vermout heerlijke cocktails maken. Cocktails worden meestal gemaakt met de dry-variant.

Daarnaast heeft het een lager alcoholpercentage, dit zorgt ervoor dat vermout makkelijk te verteren is en bovendien ook een stuk goedkoper is dan bv Gin.

Net zoals bij de gins bestaan er verschillende soorten vermouts, dus voor ieder wat wils. Daarnaast bezit het ook een licht bittere smaak, dit zal de gin-tonic drinkers bekoren.

 

Voorbeeld recept: de Dry Martini

Iedereen kent de cocktail 'dry martini' uit de films van James Bond, "shaken not stirred". Hier nog eens het recept:

  • Giet 1,5 cl dry vermout samen met 6 cl Londen Dry gin in een mixglas.
  • Voeg daarna wat ijs toe.
  • Roer vervolgens het mengsel een 30 tot 50 rotaties om het af te koelen en te verdunnen.
  • Giet na het roeren de cocktail in een gekoeld Martini glas
  • Werk af met 3 olijven.

Meer info en recepten van vermout vind je op de site van Negroni

 

Vind je deze post interessant? Deel hem met je vrienden op social media via onderstaande knoppen en like onze facebook page om meer tips voor horeca ondernemers te ontvangen!

 

 

Voeg commentaar toe

Loading