Onlinewerkrooster | Integratie van de 6 marketing P's in een horecazaak

Integratie van de 6 marketing P's in een horecazaak

Voor iedere horecazaak is het natuurlijk belangrijk om de juiste marketing technieken te hanteren. De marketing mix van een horecazaak bevat 6P's: Plaats, Prijs, Promotie, Product, Personeel en Presentatie. De 6P's laten zien wie je bent en wie je doelgroep is, dit is voor iedere horecazaak anders.

Plaats:

De locatie waar je zaak gevestigd is . Er zijn enkele zaken zoals: bereikbaarheid, ligging, grootte en indeling van het pand zijn … waar je een concurrentievoordeel kunt creëren .

De tip dat we meegeven is zorg dat je te vinden bent met google maps. Veel horecazaken hebben deze informatie nog niet ingevuld. Dus voeg toe die informatie , inclusief een korte omschrijving, foto’s , openingsuren en je adres.Het is zeer eenvoudig en gratis . Meld je aan via een google account vervolgens vul je de bedrijfsinformatie in.

Product:

Als we het hebben over het product  in de horeca sector dan spreken we natuurlijk over het assortiment eten en drinken. Zorg ervoor dat het product afgestemd is op je doelgroep.

Prijs:

Net als het product hangt het prijsniveau af van je doelgroep. Kies je voor een sterrenrestaurant dan moet je logischerwijs een hoger prijsniveau hanteren. Indien je kiest voor een taverne dan kan je de kosten eventueel drukken. 

Promotie:

Dit is een heel belangrijk onderdeel van de marketing mix . Hier hebben we een aantal tips voor bedacht .

E-mailmarketing is een goedkoop en een zeer waardevol marketing instrument. Met e-mailmarketing kan je een relatie opbouwen en onderhouden met vasten klanten. Zo kun je ze als eerste op de hoogte brengen van speciale acties en krijgen ze ook het gevoel dat ze een streepje voor hebben.

Zorg voor een digitaal uithangbord hier denken we meteen aan een website en de social media platformen.

Daarnaast hebben we special voor horeca uitbaters een white paper geschreven met 5 direct toe te passen tips. Deze tips kan je vinden onderaan op onze website

Personeel:

Personeel in een horecazaak is zeer belangrijk , zij zijn het aanspreekpunt voor de klant . Het personeel dient verzorgd en beleeft te zijn . Kennis en ervaring kunnen ook van belang zijn voor de kant. Deze factoren hebben invloed bij de waardering van een klanten bezoek. 

Om je personeel te roosteren is het zeer belangrijk om dit op een efficiënte manier te doen. Dit kan met behulp van gespecialiseerde horeca planning software.

Presentatie:

Wanneer we over presentatie spreken, denken we meteen naar het interieur en exterieur van de zaak. Presentatie trekt mensen al dan niet aan. Dus denk zeker aan de sfeer, verlichting, inkom, muziek, terras ... .

Hou zeker rekening met je concept en je doelgroep. Als je een Spaans restaurant opent moet de presentatie Spanje uitstralen. 

 

Commentaren (1) -

  • QPwQn1a2cy

    7/04/2018 22:42:56 | Antwoord

    264397 814363The vacation trades offered are evaluated a variety of in the chosen and merely great value all around the world. Those hostels are normally based towards households which you�ll discover accented via charming shores promoting crystal-clear fishing holes, concurrent of one�s Ocean. Hotels Discounts 270705

Voeg commentaar toe

Loading