Onlinewerkrooster | Meer singles in jouw horecazaak krijgen

Meer singles in jouw horecazaak krijgen

Als je ergens alleen gaat eten als single kan het al eens voorvallen dat je rare blikken krijgt toegeworpen en dit kan wel eens een reden zijn waarom singles minder gaan uiteten.Nochtans zou tegen 2060 de helft van de Belgische huishoudens uit 1 persoon bestaan, en deze wil je natuurlijk in jouw restaurant krijgen. Hoe je jouw restaurant/café single-friendly maakt lees je in deze blogpost.

 

Kleinere tafels

Bij het alleen binnenkomen van een restaurant kom je al meteen voor de eerste uitdaging te staan : een plekje zoeken om te zitten. Niks is ongemakkelijker dan aan grote tafels voor meerdere personen te moeten zitten in je eentje. Zorg er daarom altijd voor dat je tafeltjes voor 2 personen hebt, deze zijn natuurlijk ideaal voor koppels, maar ook voor een single. Wil je het nog aantrekkelijker maken, dan voorzie je gewoon tafels voor één persoon. Wat je ook kan doen is natuurlijk één grote tafel voorzien. Hier kan je magazines/kranten/boeken leggen. Dit maakt het ook aantrekkelijker om als single gaan te zitten en gewoon te lezen terwijl je geniet van een drankje of maaltijd.

Acties voor singles

Als onderneming probeer je natuurlijk zoveel mogelijk klanten aan te trekken. Daarom is het belangrijk om acties ook op singles te richten in plaats van enkel op gezinnen en koppels. Bovendien kun je er door acties en kortingen voor zorgen dat de potentiële klant met vrienden of familie komt eten! Singles hebben vaak al hogere kosten en uitgaven, elke besparing voor hen is dus een pluspunt. Een voorbeeld hiervan is een goedkope menu aanbieden enkele dagen in de week. Singles vinden het vaak ook niet fijn om voor zichzelf te koken, door een menu of maaltijd aan een eerlijke prijs aan te bieden kan je hen misschien wel in de zaak lokken.

Single avonden

Er zijn een hele hoop singles die houden van lekker eten en interesse hebben in uitgaan. Deze zie je echter niet vaak in je zaak verschijnen uit beschaamdheid. Maar wat als je al deze singles in jouw zaak zou kunnen samenbrengen? Een leuk idee is om 1x in de week of om de x-aantal weken een single avond te organiseren. Zorg dat er genoeg mensen op de hoogte zijn en dat de reclame die je maakt duidelijk is voor jouw doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld nadenken over een speciaal gerecht of een leuke actie. Zo kun je de interesse van de singles en wie weet ook de interesse van hun vrienden wekken. Een win voor jouw restaurant en een win voor de singles die misschien wel de liefde van hun leven tegenkomen! Leg de focus niet te hard op matchmaking, dit kan sommige singles wel eens afschrikken. Promoot het meer als een "gezellig avond op restaurant".

 Single Vriendelijk Label 

Wil je jouw horeca-zaak promoten als "single-friendly", download dan het label hier en toon aan de singles dat ze in jouw horeca-zaak welkom zijn. 

 Heb jij nog tips voor jouw collega's, deel ze onder deze blog.

Voeg commentaar toe

Loading