Onlinewerkrooster | Overheid plant extra sociale controles, is jouw onderneming hier klaar voor?

Overheid plant extra sociale controles, is jouw onderneming hier klaar voor?

In 2018 wil de overheid haar strijd tegen het zwart werk verder opvoeren. Er werden dan ook extra sociale controles op de planning gezet. Niet alleen de horeca worden geviseerd, er zullen ook extra controles gebeuren in de bouw-, schoonmaak- en transportsector! Of deze controles noodzakelijk zijn laten we in het midden, maar jouw onderneming moet hier wel klaar voor zijn. Onze oplossing zorgt ervoor dat sociale controle nooit nog een stressmoment wordt voor jou. Dankzij Onlinewerkrooster is namelijk alles geregistreerd en beschikbaar!

 

 

  

Sociale fraude bestrijden in 2018

De overheid gaat de strijd aan met het zwart werk, vanuit dit standpunt willen ze de controles in de horeca ook in 2018 opvoeren. Maar liefst 2200 controles staan er op de planning! Belangrijk voor jouw onderneming is dat je bij deze controles in orde bent. Hebben al jouw studenten een contract? Zijn de Dimona's verzonden en up tot date? Wat met het afwijkingsregister? Registreren de vaste medewerkers zich? Het zijn maar enkele vragen die ongetwijfeld door jouw hoofd gaan wanneer je denkt aan "sociale controle". Wist je dat Onlinewerkrooster jou hiermee perfect kan ondersteunen? 

Dimona aangiftes automatiseren als hulp bij sociale controles 

Dankzij ons systeem worden de Dimona aangiftes volledig automatisch doorgestuurd. De complete uitleg kan je hier nog eens lezen. Om het simpel te houden, dankzij de koppeling tussen onze Dimona's en de tijdsregistratie gaan steeds de correct uren in jouw Dimona te vinden zijn. Het gaat zelf verder, wanneer iemand zonder Dimona zich gaat inklokken in jouw onderneming maken wij automatisch een Dimona record aan voor deze persoon.

De personeelsplanning is altijd beschikbaar voor de inspecteur

Elke week kan je een werkrooster maken voor jouw personeel. Deze kan je eenvoudig mailen naar jouw medewerkers. De planning is steeds beschikbaar via jouw eigen omgeving op ons platform. Vergeten jouw planning uit te hangen is dus niet langer een risico. De inspecteur van de sociale controle kan zelf jouw planning bekijken vanuit het verleden alles wordt in Onlinewerkrooster geregistreerd. 

Bye bye afwijkingsregister, hallo vereenvoudiging

Elke afwijking van het uurrooster dient nauwkeurig te worden genoteerd. Werkt de werknemer op andere dagen dan zijn uurrooster, werkt hij tijdens zijn pauze of op andere uren, je diende alles te noteren. Dankzij onze tikkok is dat niet meer noodzakelijk. Alle afwijkingen worden namelijk direct geregistreerd en zijn ten alle tijden toegankelijk voor de controlediensten. 

Studentencontracten met één klik en digitaal

Een student moet een contract hebben wanneer je hem aan het werk zet in jouw horeca-zaak. Stel je belt last minute een student en je hebt Onlinwerkrooster? Dan kan je heel eenvoudig zijn contract voor die dag uit Onlinewerkrooster halen. Al de noodzakelijke gegevens zijn ingevuld en je hoeft je nergens zorgen over te maken. Momenteel moet je deze contracten nog printen, maar dat is binnen dit en een maand verleden tijd. Dan kan het contract gewoon digitaal worden afgetekend. 

Voila, als dat geen 4 goede redenen zijn om met Onlinewerkrooster te starten, dan weten we het zelf ook niet meer. De stress tijdens een sociale controle zal zienderogen achteruit gaan en dat wil toch elke ondernemer? 

 

Je gelooft het niet? Test Onlinewerkrooster 14 dagen gratis of vraag een vrijblijvende demo aan op onze site

 

Voeg commentaar toe

Loading