Onlinewerkrooster | Scoor met jouw terras in de wintermaanden

Scoor met jouw terras in de wintermaanden

Het was de beste zomer in jaren, de terrasjes zaten vaak overvol en we hebben nog lang mogen genieten van prachtig weer. De eerste tekenen van de herfst zijn in het land. Toch wil de Belg steeds vaker de mogelijkheid om buiten te genieten, natuurlijk niet zonder de nodige aanpassing. Wij geven je enkele tips waardoor je jouw terras ook in de winter omtovert tot een hit! 

  

Hou niet enkel rekening met de investeringen maar ook met de omzet die je kan genereren uit een volzet terras. 


1. Genoeg warmtebronnen


Niemand wil gewoon buiten in de koude zitten. Je wil ook dat de mensen blijven zitten daarom dien je voldoende warmtebronnen te voorzien. Denk aan verwarmde kussens, zelf vinden wij het merk Stoov enorm leuk. Daarnaast zet je ook best terrasheaters of gasbranders deze heb je ondertussen al in allerlei maten en soorten. Het meest aantrekkelijke is een firepit, de flikkeringen en de gloed van vuur hebben een enorme aantrekkingskracht. Helaas is dit een beperkte optie. Dekentjes leg je gewoon ter beschikking wanneer je jouw terras open hebt. Wanneer de klant er zelf achter moet vragen is hij minder geneigd om te gaan zitten of te blijven zitten. 

Hieronder zie je de sfeer die er bij La Piazza wordt gecreëerd met de lampjes! 


Is dit wel duurzaam? En wat met de gasrekening? Wel probeer zeker hier rekening mee te houden wanneer je in jouw terras gaat investeren. Zorg voor afzonderlijke bediening, goede isolatie indien mogelijk en gebruik de verwarming niet onnodig. Een andere optie zijn sensoren, stel dat de mensen 30 seconden niet bewegen dan kan je de gasbranders laten doven. 

2. Bescherming tegen wind en regen


Windschermen en een overkapping is een must tijdens de koude wintermaanden. Gewone paraplu's zijn vaak niet voldoende. Dit combineer je best met lounge-banken en lage stoelen. Het geheel moet comfortabel ogen en uitnodigen om gaat te zitten. Daarnaast zorg je ook dat het geheel er mooi uitziet vanop de straat. Het moet aantrekkelijk en warm ogen, denk hierbij aan het gebruik van warme kleuren maar ook aan de decoratie die je kan voorzien. 

Hieronder word je aangetrokken door de lampjes, maar toch wordt de sfeer van in het restaurant naar buiten doorgetrokken dankzij de olijfbomen en de tafelkeuzes. 


3. Ga voor een wintermenu


Mensen kiezen graag dus zorg voor voldoende mogelijkheden op de drankenkaart. Denk aan lekkere warme thee's, maar ook diverse koffies. En natuurlijk kan je ook lekkere cocktails of aperitieven maken met een winters tintje. Ingrediënten die je best kan gebruiken zijn cranberrysap, cardemom, kaneel, rozemarijn,... . 

Hier een receptje dat echt iedereen kan serveren.
Voor 4 glazen heb je nodig:

  • 250 gram bosbessen
  • 130 gram suiker
  • 125 ml water
  • 4 takjes rozemarijn 
  • 1 fles champagne

Verwarm het water, de bosbessen en de suiker op het vuur. Laat ongeveer 12 minuutjes sudderen tot je een paarse stroop krijgt. Deze stroop haal je door een zeefje en laat je afkoelen. Wanneer de siroop is afgekoeld giet je hem in het champagne glas. Vervolgens vul je het glas met de champagne en werk je af met een takje rozemarijn. 

Daarnaast voorzie je ook best gewoon extra gerechten. Makkelijk te eten op een terras en niet te veel werk voor de keuken? Dan denk je automatisch aan fingerfood. Maar ook taart en gebak is nog steeds "trendy", ga voor winterse ingrediënten zoals noten, peren, ... . Kondig het aan met een krijtbord langs je terras, zo lok je extra bezoekers. Fingerfood dat het nog steeds goed doet zijn bitterballen, je hebt deze tegenwoordig ook in vegan en vegetarische versies dus je kan ze voor iedereen serveren. Gebruik makkelijk servies zo denk je ook aan het personeel ;). 

Al deze gezellige foto's zijn afkomstig van onze klant "La Piazza" in Genk. 

Wij kiezen voor een winterterras omdat we geloven in de gezelligheid van de winter.
We zijn een sfeerzaak: we investeren veel tijd en moeite om het in onze zaak gezellig en warm te maken. Met oog voor detail en de Italiaanse gastvrijheid! Dat willen we doortrekken in ons terras door middel van de gekozen lampen, het gebruik van ronde tafels, de aanwezigheid van olijfbomen en andere materialen die we ook in de zaak gebruiken.


Merk je dat jouw terras ook in de wintermaanden een voltreffer is? Vergeet dan zeker niet dat je ook extra moet opletten met jouw personeelsplanning. Meer couverts staat vaak gelijk aan meer personeel! Gelukkig kunnen wij van Onlinewerkrooster jullie helpen met die planning. 

Voeg commentaar toe

Loading