Onlinewerkrooster | Snelle borrelhapjes op jouw kaart

Snelle borrelhapjes op jouw kaart

Tapas zijn een ritueel in Spanje, bij een wijntje ben je al super blij met wat olijfjes,... ja wij Belgen houden van het goede leven! Heb je al gedacht om aan upselling te doen in jouw horeca-onderneming? Als café kan je makkelijk enkele snelle snacks bij op de kaart zetten die ervoor zorgen dat mensen iets langer blijven in jouw café. 

 

Wat zegt de wetgeving? 


Als café mag je lichte maaltijden serveren denk hierbij aan soep, kaaskroketten, pizza, quiche, eigerechten en allerlei desserts. Voor de lichte maaltijden heb je geen bijzondere vergunning nodig, echter wel de toelating van de voedselinspectie. Hou er rekening mee dat de HACCP richtlijnen dus gevolgd moeten worden. Alle regels die je als horeca-uitbater moet volgen vind je hier nog even terug. Deze richtlijnen gelden voor elk café normaal ben je hier dus al mee in orde ;-). Het uitgebreide document kan je downloaden op de website van Horeca Vlaanderen.

Hoe promoot je jouw borrelhapjes


Succes zit soms in een kleine verandering, om snacks te promoten kan je dus beter de klant hier van op de hoogte brengen. Denk aan tafelkaartjes, de vermelding van de nieuwe hapjes op een krijtbord, maar ook op social media. Natuurlijk plaats je er dan ook een aantrekkelijke foto bij! Dit laatste werkt echt, dus indien mogelijk plaats je ook een foto van jouw gerecht op je tafelkaartje. Daarnaast mag jouw personeel ook zeker melden aan de klant dat er nieuwe snackjes op de kaart zijn geplaatst. Wat je ook kan doen is gaan voor combinatie-deals "bestel een heerlijk glas wijn met onze hapjes voor €", "vanaf een bestelling van zoveel euro, gratis hapjes.... ". Dit is een typische vorm van upselling die efficiënt werkt. Wat dacht je van een extra-sectie in jouw menukaart "heerlijk voor bij een glaasje..." . 

De makkelijkste snelle snacks 

 
Tegenwoordig mag het niet enkel ongezond zijn, mensen houden nog wel van een bitterbal, maar biedt ook zeker gezonde alternatieven aan. Het makkelijkste zijn dipsausjes met groenten of broodstengels. Een andere trend die je kan volgen is het aanbieden van lokale streekproducten. Wat dacht je van een deelplank met een assortiment van Kazen uit de buurt. Net zo lekker als bitterballen maar zonder friteuse? Ga dan voor pittige balletjes. 

Daarnaast heb je ook nog een publiek dat al dan niet uit medische redenen of gewoon overtuiging andere eisen stelt dan een klassieke keuken. Hierbij denken we aan het voorzien van glutenvrije opties, vegan en vegetarische opties. Easy vegan hapjes zijn Turks brood met hummus, lekker vegetarisch zijn dan weer risotto-bitterballetjes. Nacho's zijn ook zo'n topper, serveren met cheddar en tomatensalsa, skip de cheddar en je hebt een lekker vegan alternatief. Daarnaast zijn heel wat nacho's glutenvrij. Een andere glutenvrije optie is gevulde paprika met hummus. Zo zie je dat je met een beperkte kaart toch een groot publiek kan bereiken. 

Hoe serveer ik die borrelhapjes? 


 Een deelplank blijft een winner, heel mooi in hout of leisteen. Daarnaast is het leuk om kleine hapjes te serveren op een etagere, mensen verwachten zo enkel de zoete hapjes, maar het kan ook leuk zijn bij hartige varianten. Laat je fantasie de vrije loop, inspiratie nodig? Kijk dan zeker even op pinterest.

Welke hapjes zet jij graag op de kaart? 

De inspiratie van dit artikel kwam via Misset Horeca. 

Voeg commentaar toe

Loading