Onlinewerkrooster | Streekproducten op de kaart een echte meerwaarde!

Streekproducten op de kaart een echte meerwaarde!

Streekproducten zijn een aanwinst in jouw keuken en dus ook in de gerechten die je serveert. Verras jouw gasten door deze in jouw menu te verwerken en ze andere, verse smaken aan te bieden. Streekproducten staan geregeld in de kijker en er is dus zeker vraag naar. Nu ook met de ganse heisa rond de vleesindustrie is de consument zich meer en meer aan het informeren! De afkomst en de manier van produceren wordt voor vele meer en meer belangrijk. Lees hieronder waarom je best kiest voor streekproducten!

Voedselverspilling tegengaan

Horeca Vlaanderen lanceerde de campagne 'No Food To Waste' en riep restauranthouders om zoveel mogelijk gebruik te maken van seizoens- en streekproducten. Deze moeten geen verre reis maken waardoor er een kleiner risico is dat de bestelling beschadigd of slecht is. Dit gaat verspilling in de voedselketen tegen. Minder transport staat dan weer gelijk aan minder milieuvervuiling en een kleinere ecologische voetafdruk. Benieuwd naar de campagne van Horeca Vlaanderen, klik dan even hier!

Streek representeren

Vanzelfsprekend ben je als bewoner trots op jouw streek en wil je de producten die jouw streek te bieden heeft in de bloemetjes zetten.Je verwacht nu eenmaal ook als restaurantbezoeker meer van een wafel in Brussel of Luik dan op een andere plaats. Daarnaast vinden de meeste bezoekers het wel eens leuk om streekproducten te proberen. Misschien heeft jouw personeel ook wel een band met de producten op jouw menu en dit kan de verkoop zeker ten goede komen. 

Versheid

Streekproducten kopen staat gelijk aan kiezen voor kwaliteit. Bovendien is de herkomst van deze producten duidelijk. De producten aankopen gebeurt aan eerlijke prijzen. De streekproducten zijn vers, seizoensgebonden en duurzaam zijn. Ideaal dus voor de gerechten in jouw restaurant! 

Plan dus zeker heerlijke streekproducten in op jouw menu ;)!

 

 

Pingbacks and trackbacks (1)+

Voeg commentaar toe

Loading