Onlinewerkrooster | Zelfroosteren, kan dit in jouw horeca-onderneming?

Zelfroosteren, kan dit in jouw horeca-onderneming?

Zelfroosteren, je hebt de term ongetwijfeld op het nieuws gehoord. Maar wat houdt het nu in en nog belangrijker wat betekent het voor jouw onderneming? En misschien nog het belangrijkste hoe kunnen wij jou hiermee ondersteunen. Zelfroosteren maakt jouw werknemers gelukkig, maar het is niet de bedoeling dat jij als ondernemer er ongelukkiger van wordt. Laat staan dat je er tijd mee gaat verliezen. Zelfroosteren, de tool die jouw werknemers en jezelf gelukkig maakt, dankzij onze hulp!

 

Zelfroosteren for dummies 

Wanneer je overschakelt op het systeem van zelfroosteren ga je eigenlijk jouw werknemers de vrijheid geven om hun eigen werkschema te bepalen. Je geeft jouw personeelsplanning uit handen aan jouw personeel. Natuurlijk kan je dit niet zomaar laten gebeuren. Deze vorm van roosteren houdt nog steeds rekening met de personeelsbezetting die noodzakelijk is. Jij als ondernemer bepaalt hoeveel personen je nodig hebt op welk moment.... jouw personeelsleden bepalen wanneer. 

Flexibiliteit voor de werknemers

Per shift ga je bekijken hoeveel medewerkers je nodig hebt en aan welke ervaringen ze moeten voldoen. De werknemer zelf kan kiezen wanneer hij komt werken. Deze vorm van inspraak zorgt voor een grotere tevredenheid bij de werknemers. Het is een beloning dat de werknemer zijn eigen werktijden kan kiezen. Bekijk het zelfs als een vorm van "gratis" motivatie. Op lange termijn komt dit jouw onderneming alleen maar ten goede. Een gemotiveerde werknemer presteert beter, komt met een goed gevoel werken en blijft jou langer trouw! Jouw personeelsplanning wordt ingevuld door de medewerkers, de laatste gaatjes opvullen doe je zelf. Of daar reken je voor op ons systeem.... 

 

Onlinewerkrooster to the rescue

Klinkt het systeem van zelfroosteren wel iets wat in jouw onderneming van toepassing kan zijn. Wij kunnen jou daarin ondersteunen. Dankzij onze tool heb je verscheidene opties. Allereerst kunnen de medewerkers hun eigen beschikbaarheid gemakkelijk doorgeven. Verwacht je dus niet aan 100den mails of papiertjes op jouw bureau. Elke medewerker krijgt zijn eigen login en kan zijn eigen beschikbaarheid doorgeven. Die komt dan te voorschijn in jouw werkrooster.
Via de verschillende kleuren herken je makkelijk de beschikbaarheid. Zo kan je gewoon werktijden toewijzen afhankelijk van de wensen van jouw personeelsleden. Plus wij hebben het zelf een stapje hoger gezet, blijf maar lezen....

Open werktijden

Ons systeem van "Open werktijden" kunnen de laatste gaatjes opvullen. Heb je werktijden op jouw planning waar je geen personeel voor hebt, verstuur dan deze momenten met één klik op de knop naar de beschikbare werknemers. Diegene die eerst reageert komt automatisch op de planning te staan. Gedaan met uren rondbellen om het laatste gaatje op te vullen.

Hieronder even een foto van hoe je dit makkelijk op de planning kan plaatsen.


Bij het verzenden van de werktijden kan je met één klik mails uitsturen voor het gaatje op de te vullen. De persoon die deze werktijd dan het eerst gaat goedkeuren wordt op de planning geplaatst in jouw zaak. Dit kan handig zijn in de drukkere periodes en kan voor elk type onderneming van kledingzaak tot in de horeca.

Wil je meer weten over onze personeelsplanning module, hier vind je een volledig overzicht.

Heb je interesse om de open werktijden te integreren in jouw onderneming of wil je gewoon een GRATIS demo? Klik dan even op deze link!

 

 

Voeg commentaar toe

Loading