Onlinewerkrooster | Zero waste in jouw Horeca-zaak? 3 tips maken het haalbaarder

Zero waste in jouw Horeca-zaak? 3 tips maken het haalbaarder

Meer en meer mensen zijn bezig met het milieu, niet enkel plastic wordt geweerd, meer en meer speelt de Vegan-trend op. Ook als horeca-ondernemer kan je inspelen op deze trends. Het hoeft allemaal niet duur en héél ingrijpend te zijn, wij geven je 3 tips die zeker haalbaar zijn. Zo kan jij inspelen op een trend en nieuwe klanten aantrekken, maar je draagt ook zo jouw steentje bij! 

  

1) Seizoensgebonden 


Het is al langer dan vandaag geweten dat werken met seizoensgebonden producten loont. Niet enkel biedt het de mogelijkheid om een verrassende menu aan te bieden om het x-aantal maanden, ook is het enorm goed voor het milieu. We denken hier niet enkel aan de transportkosten, maar wanneer je lokaal koopt kan je ook een hoop verpakkingsmateriaal vermijden. Daarnaast kan je ook nog eens de lokale handelaars (boeren) steunen. Naast seizoensgebonden is het misschien ook interessant om minder mooie groenten te verwerken of het gans product gebruiken. 

2) Vermijd plastic 

Wegwerpplastic wordt al verboden door Europa in de toekomst, maar aarzel niet om het nu al te weren uit jouw horecazaak! De makkelijkste zijn de plastic rietjes, die kan je vervangen door de bamboe-exemplaren, of ga je liever voor papier, een eetbaar exemplaar of eentje van roestvrij staal. Alle informatie over die alternatieven vind je trouwens hier

Nog een makkelijke switch: bij de koffie kan je altijd een zelfgemaakt koekje aanbieden of je kan ze inkopen zonder verpakking. Biedt je meeneem-opties aan ga dan voor milieuvriendelijke alternatieven. Denk hierbij aan een doggybag uit gerecycleerd karton. Heb je een koffiebar geef dan 10 cent korting wanneer klanten hun eigen mok meebrengen (bij take away). 

Vervang wegwerpbestek, - bekers en borden door alternatieven. Zo investeren ook meer en meer festivals in herbruikbare bekers. Het zijn kleine stapjes, maar ze dragen bij aan een beter milieu. 

3) Vegan of gebruik het hele dier 


Vegan is hot and trending, meer en meer mensen kiezen voor deze levensstijl. Als restaurant kan je dus beter wat vegan alternatieven op de kaart plaatsen. Meer en meer mensen willen bewuster gaan eten en leven, vermijdt dus ook te grote porties. Wanneer je vlees op het menu hebt kan je beter zeker zijn dat de mensen hun portie ook kunnen opkrijgen. Vaak wordt er ook een kwart aan eetbaar materiaal van een dier weggegooid. Dit kan je tegengaan door af en toe orgaanvlees op de kaart te zetten. Verwerk het in een kroket en je krijg een heel ander verhaal, het wordt minder herkenbaar en is makkelijk om te introduceren bij klanten. 

Voeg commentaar toe

Loading