Onlinewerkrooster | Welke hygiëne-maatregelen moet je zeker nemen als afhaalrestaurant

Welke hygiëne-maatregelen moet je zeker nemen als afhaalrestaurant

Ondertussen raakte bekent dat afhaal en levering van eten nog steeds toegelaten blijft tijdens deze corona-crisis. Toch willen wij jullie even een overzicht geven van de hygiëne-maatregelen die je hier best in acht neemt. Deze maatregelen zijn erop gericht om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Het is ook belangrijk dat je die communiceert naar jouw consumenten toe. 



Ook al kan je open blijven, hou dan toch zeker onderstaande punten heel nauwkeurig in de gaten.


Tips voor jezelf en jouw personeel 

  • Was regelmatig jouw handen en kijk er op toe dat jouw personeel dit ook doet;
  • Voorzie desinfecterende gel;
  • Geef geen handen (uiteraard);
  • Gebruik wegwerpzakdoekjes;
  • Adviseer jouw personeel om bij de minste klachten zoals koorts, hoesten, keelpijn,... thuis te blijven;
  • Komen ze met het openbaar vervoer, adviseer om dit niet te doen of voldoende afstand te houden met iedereen (indien het niet anders kan);
  • Hou voldoende afstand tussen elkaar ook al kan dit moeilijk zijn;
  • Raak zo min mogelijk de ogen, neus en mond aan;

Tips voor in jouw zaak 

  • Maak de handgrepen, lichtknoppen, balies, leuningen regelmatig schoon;
  • Ook toiletten, kranen, zeephouders en gootstenen verdienen een extra schoonmaakbeurt deze periode;
  • Zorg dat vuilbakken afsluitbaar zijn en reinig deze voldoende.

Tips voor de klanten 

  • Was je handen regelmatig. Probeer dit ook duidelijk te maken aan jouw klanten, raadt hen aan de handen te wassen nadat ze bij jou in de zaak zijn geweest;
  • Zet desinfecterende gel aan de deur en zorg ervoor dat mensen hier ook gebruik van maken;
  • Laat een maximum aan klanten binnen per keer. We zien heel wat horeca-zaken waar een briefje hangt of die per 15 minuten bestellingen laten ophalen;
  • Vermijdt cash betalingen; ook dit communiceer je best naar jouw klanten toe;
  • Geef ook geen handen.

Bovenstaande maatregelen kan je ook best uithangen, zowel voor de klanten als het personeel. 

Bied je als horeca-ondernemer nog Afhaal maaltijden aan, dan kan je je ook altijd registreren op onze nieuwe website. Klik maar even hier

Voeg commentaar toe

Loading